Три кулі в столичного патрульного випустив власник «схрону» зброї, який звільнився із СІЗО за 800 тис. грн

Зловмисником, який відкрив вогонь у київського патрульного, виявився 43-річний Мар’ян Маковський, котрий понад три роки перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в незаконному обігу зброї (ч.1 ст.263 КК України).

Про це повідомляє видання «Dетектив-Info» з посиланням на власні джерела.

(Мар’ян Маковський)

З фабули справи Маковського випливає, що на початку лютого 2017 року в шафі його спальної кімнати правоохоронці виявили справжній збройний арсенал – два карабіни, п’ять автоматів Калашникова, більше десяти пістолетів (серед яких – револьвер із маркуванням “Імператорський тульський оружейний завод”, 1912) та гранат, а також близько 3000 патронів.

Під час розгляду Мар’яну Олексійовичу запобіжного заходу силовики наполягали на його взятті під варту, оскільки вважали: достойник вживатиме заходів для переховування від слідства, зокрема у зоні проведення Антитерористичної операції. Паралельно правоохоронці відзначали – Маковський перевіряється на причетність до низки насильницьких злочинів та має ряд схованок зі зброєю та боєприпасами, так званих “схронів”. За рішенням слідчого судді “зброяра” було взято під варту із альтернативою звільнення у випадку сплати застави в розмірі 800 тис. грн.

З подальших судових матеріалів випливає, що відповідна сума була внесена на початку березня 2017 року. Одразу ж після звільнення с СІЗО Мар’ян Маковський накивав п’ятами та від 14 березня 2017 року перебував у розшуку (зокрема, в міжнародному).

Що ж стосується спільників та земляків Маковського, яких було затримано разом із ним 13 листопада 2020 року, то ними виявилися 43-річний Валерій Зиков та 34-річний Ігор Кременчук, який восени 2014 року притягався до відповідальності у справі про незаконний обіг зброї.

(Ігор Кременчук)
(Валерій Зиков)


Залишити відповідь