Трьох донецьких поліцейських, які побили чоловіка на автовокзалі, судитимуть

Завершено розслідування відносно трьох співробітників Слов’янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області та Слов’янського міжрайонного відділення Маріупольського МВ Управління поліції охорони в Донецькій області, які 2 січня 2020 року перебували на автовокзалі у м. Святогірську, здійснювали обов’язки із забезпечення публічної безпеки і порядку та на транспортній зупинці між правоохоронцями та мешканцем м. Лимана виник конфлікт. У ході конфлікту поліцейські нанесли кілька ударів по обличчю та тулубу чоловіка, спричинивши йому чисельні тілесні ушкодження у вигляді саден голови та спини.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Донецької області.

На даний час обвинувальний акт за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, які супроводжувалися насильством) КК України скеровано до Слов’янського міськрайонного суду.

Максимальне покарання– позбавлення волі до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь