Тернопільському патрульному, який підробив лікарняний та поїхав на заробітки до Польщі, повідомили про підозру

Правоохоронець під час своєї офіційної відпустки за 2019 рік перебував на території Республіки Польща. Одночасно, за допомогою посередників, в українському медичному закладі він відкрив, закрив та продовжив листок непрацездатності на своє ім’я. Підроблений документ службовець передав до Управління патрульної поліції в Тернопільській області, домігшись таким чином безпідставно продовжити на 15 днів відпуcтку та виплати заробітної плати за час фіктивної втрати працездатності.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Інспектору відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції в Тернопільській області Департаменту патрульної поліції слідчі ДБР повідомили про підозру.

«Його підозрюють у шахрайстві, а також у використанні завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України)»,– йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомовляв 0352,на заробітках в Польщі житель Тернопільщини впізнав працівника відділу моніторингу Управління патрульної поліції в Тернопільській області Ямборко Тараса. Найцікавіше те, що патрульний перебував там у час лікарняного, який дивним чином оформили за його відсутності. Окрім цього, з’ясувалося, що чоловік перетнув кордон ще й за 6 днів до офіційно дозволеної відпустки.Про це повідомили активісти ГО Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля», які вирішили розібратися у справі.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.  

Залишити відповідь