Тернопільскій поліцейський підробляв на продаж документи громадян країн ЄС

Поліцейський за грошову винагороду здійснював збут підроблених документів громадян країн Євросоюзу, в яких заздалегідь на замовлення змінювалися анкетні дані та фото їх власників.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

Співробітнику одного з відділів поліції Тернопільської області повідомили про підозру за фактом збуту підроблених документів (ч. 3 ст. 358 КК України).

Загалом в даному кримінальному провадженні викрито діяльність та повідомлено про підозру 5 членам організованої групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підроблення, збут документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України). Члени вказаної групи налагодили механізм незаконної легалізації на території нашої держави іноземців, вихідців з країн підвищеного терористичного ризику, та їх подальшого переправлення через державний кордон України, з використанням фальсифікованих паспортних документів країн Європейського Союзу.

У разі доведення вини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України підозрюваному загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Залишити відповідь