Татаров приїхав в Офіс Президента, попри усунення з посади, – Бутусов

Заступник голови Офісу Президента Олег Татаров 21 грудня приїхав в ОП, де продовжив роботу на своєму робочому місці. Це попри те, що напередодні він написав заяву про призупинення службових повноважень.

Татаров не може приймати рішення щодо припинення своїх повноважень в ОП. Це може робити лише президент або керівник ОП, повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у фейсбуці передає «24 канал».

Татаров продовжує роботу в ОП

За словами Бутусова, після оголошення підозри Татаров “передав повноваження з контролю за НАБУ іншому заступнику голови ОП Андрію Смирнову. Однак зберіг повноваження з контролю всіх інших правоохоронних органів”.

В Офісі Президента Татаров був у нібито важливій справі.

У понеділок ввечері на екстреному засіданні Кабмін призначив головою ДФС Вадима Мельника, кандидатуру якого підтримав в ОП Татаров. У них виявилася давня історія знайомства з часів Януковича, коли Мельник займав пост начальника управління з розслідування особливо важливих справ ДФС,
– сказав Бутусов.

Він додав, що Офіс Президента досі не взяв на себе відповідальність за звинувачення у корупції одного з найближчих співробітників президента Володимира Зеленського. Крім того, структура, мовляв, не приймає жодних рішень про усунення підозрюваного в корупції з посади.

У чому підозрюють Татарова

  • 18 грудня НАБУ повідомило Татарову підозру у причетності до корупційної схеми щодо розкрадання квартир Нацгвардії.
  • За даними слідства, чиновник написав позитиву експертизу на користь компанії-забудовника.
  • Однак Татаров запевняє, що підозра від НАБУ пов’язана з тим, що керівник бюро Артем Ситник “зводить особисті рахунки”.
  • 21 грудня підозрюваний прийшов у НАБУза повісткою про виклик. Однак сам чиновник заявив, що його візит пов’язаний з власною ініціативою.
  • Після того Татаров написав заяву про припинення своїх повноважень в Офісі Президента.

Джерело

Залишити відповідь