«Сувора догана та штраф», – в поліції прокоментували ДТП з наїздом на дитину у Борисполі

ДТП сталася ще 17 травня, – повідомили в прес-службі патрульної поліції Борисполя.

Екіпаж патрульної поліції рухався вулицею Шевченка у місті Бориспіль. Перебуваючи за кермом службового авто Toyota Prius, патрульний поліцейський, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу на якому перебували пішоходи, не зменшив швидкість, не зупинився, щоб надати перевагу пішоходам, чим порушив Правила дорожнього руху та скоїв наїзд на хлопчика.

View this post on Instagram

Ред.: В Борисполе на ул.Шевченко патрульные сбили ребенка на пешеходном переходе #policecontrolukraine #police #policeukraine #поліція #поліціявдії #поліціяукраїни #приусдтп #минусприус #патрульна_поліція #Борисполь #ДТП

A post shared by Police Control Ukraine (@policecontrolukraine) on

Подія трапилася поряд з місцем проживання дитини. Патрульні відвели хлопчика додому, де мати, після самостійного огляду сина, побачивши, що тілесні ушкодження були відсутні, від надання медичної допомоги відмовилася.

Одразу, як про це стало відомо, керівництво управління патрульної поліції в Київській області провело перевірку за даною подією та неодноразово спілкувалося з батьками хлопчика. За результатами перевірки було встановлено, що пішохід не отримав будь-яких тілесних ушкоджень та не звертався до медичних закладів. Інше майно, а саме самокат, а також службовий автомобіль, механічних ушкоджень з матеріальними збитками не зазнали.

21 травня щодо патрульного, який керував транспортним засобом, було винесено адміністративну постанову за ч. 1 ст. 122 (Ненадання перевазі у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах).

22 травня до патрульного поліцейського, який перебував за кермом службового авто, за вчинення дисциплінарного проступку застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді суворої догани.

Залишити відповідь