Суддю з Дніпра, пійманого з $10 тисячами хабара, засудили до 3,5 років в’язниці

У середу, 17 березня, Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок та визнав винуватим суддю Жовтневого районного суду Дніпра у зловживанні впливом. 

Про це повідомляє пресслужба суду, передає «Судовий репортер».

Мова про суддю Вадима Галічого. Вироком йому призначено 3,5 роки в’язниці.

ВАКС також заборонив судді обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки.

До набрання вироком законної сили, суддю взяли під варту постановив, затримавши негайно у залі суду.

На вирок може бути подана скарга до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

За версією обвинувачення, суддя використав надану йому владу та службове становище з метою одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб.

У лютому 2016 року громадянин дізнався, що стосовно нього поліція розслідує кримінальні справи. Чоловік звернувся до знайомого судді за консультацією. Тоді в судді начебто виник злочинний умисел на одержання від цього чоловіка неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на службових осіб Національної поліції України в Дніпропетровській області. 

При зустрічі суддя підтвердив співрозмовнику, що є підстави для притягнення його до кримінальної відповідальності, у тому числі, за крадіжку. Однак Галічий нібито похвалився впливом на працівників поліції, які можуть закрити ці справи, але для цього потрібно передати гроші.

7 жовтня 2016, близько 16 год., у приміщенні кафе «Гражда» (м.Дніпро, проспект Слобожанський, 66-А) суддя отримав 10 тисяч доларів США за вплив на службових осіб ГУ НП в Дніпропетровській області. У подальшому під час особистого обшуку біля кафе у суді вилучили ці кошти.

Крім того, при обшуку в квартирі судді вилучили 54 тисячі доларів, 12,8 тисяч євро і 138 тисяч гривень.

За ч.2 ст.369-2 ККУ судді загрожував штраф або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 

Конфіскацію майна ця стаття Кримінального кодексу не передбачає. Відтак йому мають повернути гроші, вилучені в нього вдома.

Залишити відповідь