Суд визнав винним київського адвоката, який стані сп’яніння на «Toyota Prado» ледь не скоїв ДТП, але закрив справу за термінами

11 червня Голосіївський районний суд м. Києва визнав винним адвоката Деркача Віктора Федоровича у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння: «вина Деркача Віктора Федоровича у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, повністю підтверджується  протоколом про адміністративне правопорушення, тестом, поясненнями, актом огляду та тимчасового вилучення транспортного засобу від 22 лютого 2020 року».

Про це Police Control Ukraine стало відомо з ухвали суду від 11 червня 2020 року.

Нагадаємо, у лютому 2020 року харківський адвокат Олександр Дрижанов, рухаючись трасою «Харків-Київ», побачив автівку «Toyota Prado», яка створювала аварійні ситуації на дорозі: по діагоналі підрізала автомобілі, які рухалися на швидкості понад 150 км/год. Він навіть засняв на відео, як водій позашляховика «упіймав обочину». Адвокат викликав патрульную поліцію. Надалі водій «Toyota» врізався у відбійник та зупинився: виявилось, що він заснув за кермом. Харківському двокату довелося самостійно завадити подальшому керуванню п‘яного водія. Водієм «Toyota Prado» виявився чинний адвокат Деркач Віктор Федорович. Він ледь стояв на ногах та представлявся генералом юстиції.

Коли на місце прибули патрульні, водій «Toyota Prado» показав свої документи поліцейським та у нього в авто побачили пляшки з алкоголем. Серед документів, зокрема, було посвідченя адвоката та дозвіл на носіння зброї «Форт-12Р» ( це травматичний пістолет). Також було наявне посвідчення від поліцейської асоціації.

Далі адвокат Віктор Деркач почав поводити себе ще більше неадекватно. Іноді він представлявся експрацівником правоохоронних органів, «вожняком генеральной прокуратуры» та кричав, що він «держал весь Московский район». Під час проходження огляду на стан сп‘яніння він ображав адвоката та інших громадян: «Дайте мне баян и я сыграю вам песню, ты п**орас, конченный».

Врешті п‘яний адвокат пройшов огляд на стан сп‘яніння – у нього було виявлено 2,68 проміле алкоголю в крові. 

Через перенесення розгляду справи про адмінправопорушення за підсудністю з Яготинського районного суду Київської області до Голосіївського районного суду м. Києва, справа надійшла до суду 28 травня 2020 року. Отже, пройшло 3 місяці, протягом яких можна притягнути громадянина до адміністративної відповідальності відповідно до ст.38 КУпАП.

З ухвали суду вбачається, що адвокат Віктор Деркач 22 лютого о 12 годині керував автомобілем «Тойота» на 107-км автодороги Київ-Харків в стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан алкогольного сп`яніння у встановленому законом порядку проводився за допомогою приладу «Драгер АRАМ 2244», результат 2.68 % проміле. Він порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху України. Сам Деркач в судове засідання не з’явився. Вина Деркача В.Ф. повністю підтверджується  протоколом про адміністративне правопорушення, тестом, поясненнями, актом огляду та тимчасового вилучення транспортного засобу від 22.02.2020 року.

11 червня Голосіївський районний суд м. Києва закрив провадження по закінченню термінів: «Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Деркача В.Ф. за ч. 1 ст. 130 КУпАП – закрити, у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.».

Залишити відповідь