Суд виправдав колишнього СБУшника, який чинив опір та побив патрульну на Закарпатті


Мукачівський міськрайонний суд виправдав колишнього начальника одного з відділів УСБУ в Закарпатській області Анатолія Сікору від звинувачень в опорі копам та побитті патрульної поліцейської.

Про це повідомляє у своєму Tekegram-каналі журналіст Віталій Глагола.

За його інформацією, Мукачівський суд виправдав колишнього СБУшника, який після затримання п’яним за кермом душив і до лікарні побив поліцейську.

«Знайомтесь – на фото із трояндами мукачівська суддя Оксана Маргітич. Вона виправдала колишнього працівника СБУ, який побив працівницю поліції, яка зупинила його «під градусом за кермом». На іншому фото – патрульна поліцейська Марія Семенюк після нападу неадеквата. Вона потрапила до лікарні»,– написав Віталій Глагола.

Оксана Маргітич

«Вчора суддя із Мукачева виправдала нападника. Оксана Іванівна Маргитич Мукачівського міськрайонного суду вважає, що крутити шию поліцейській при виконанні й валити на землю – це «ІНСТИНКТИВНА РЕАКЦІЯ ОБВИНУВАЧЕНОГО НА НЕСПОДІВАНЕ ДЛЯ НЬОГО НАСИЛЬСТВО І НАМАГАННЯ ВІДВЕРНУТИ НЕБЕЗПЕКУ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я»,–йдеться у повідомленні.

Справу розслідувало ДБР. У листопаді слідчі ДБР повідомили про підозру відповідному колишньому СБУшнику в опорі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342 КК України).

Анатолій Сікора був прийнятий на службу в СБУ у 1997 році. 1 жовтня 2020 року він був звільнений із займаної посади. Наразі він офіційно непрацюючий.

Анатолій Сікора

Нагадаємо, раніше Police Control Ukraine повідомляв, що Личаківський районний суд Львова відхилив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 42 тис. грн вже колишньому начальнику одного з відділів УСБУ в Закарпатській області. Тоді Суд обрав йому запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.

З матеріалів судового реєстру відомо, що 3 вересня працівник СБУ на «Skoda Kodiak» порушив ПДР, заїхавши на АЗС «ОККО» в Мукачеві, при цьому він перетнув подвійну суцільну. Патрульні зафіксували відповідне порушення.

Як раніше повідомляли в пресслужбі ДБР, 3 вересня 2020 року працівники поліції підійшли до водія автомобіля «Skoda», який порушив ПДР, та запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Зі свого боку водій, який виявився працівником СБУ, почав все заперечувати та намагався покинути місце вчинення правопорушення, через що поліцейські застосовували фізичну силу для його затримання. Під час затримання працівник СБУ активно протидіяв здійсненню патрульними своїх службових обов’язків – штовхався, хапав за формений одяг та частини тіла, захопив та стискав шию. Правоохоронець спричинив 26-річній працівниці поліції закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні забої та садна.

Залишити відповідь