Суд відпустив п’яного поліцейського, який убив родину з дитиною у ДТП

192 тис. грн – саме стільки коштує життя трьох людей, яких вбив п’яний поліцейський за кермом. У тому числі 10 річну дівчинку. 192 тис.грн – таку заставу призначив слідчий суддя як альтернативу триманню під вартою 27-річному старшому уповноваженому сектору кримінальної поліції у м.Херсон Євгену Калініну.
Заставу внесли одразу. Євген Калінін – син колишнього керівника Херсонської «поліміліції».

У Нікополі поховали подружжя і їхню 9-річну донечку, які 18 червня загинули в аварії на Херсонщині. Тоді співробітник поліції на BMW вилетів на зустрічну смугу і врізався в їхній ВАЗ-21099, повідомляє ТСН.

Під херсонським моргом родичі загиблих чергували дві доби – чекали, доки з райцентру Каланчак доправлять тіла  і проведуть експертизи. Винуватця ДТП затримали, але згодом випустили під заставу. “Два місяці під вартою, 192 тисячі можливість вийти під заставу. Ми дізналися з інтернету. Ми просто в дикому шоці”, – коментують судове рішення рідні, яких про засідання вчасно не повідомили. Люди стверджують, що слідчий у справі на зв’язок із ними не виходить і жодної інформації не дає.

Попри те, що ДТП сталася на Херсонщині, а потерпілі прописані у Нікополі, запобіжний захід обирали у Мелітополі – там розташоване Державне бюро розслідувань, якому передали справу, бо за кермом BMW був співробітник поліції Криму, що зараз базується на Херсонщині. Це 27-річний старший уповноважений сектору кримінальної поліції Євген Калінін. “Сторона обвинувачення подавала саме міру запобіжного заходу без права застави. Але це було рішення, ухвалене слідчим суддею. І воно було прийняте з правом внесення застави”, – пояснила речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова.

Прокуратура та захисник потерпілих уже подали апеляцію на запобіжний захід. Рідні жертв бояться, що  підозрюваний уникне покарання, бо одразу після аварії той відмовився від тесту на алкоголь, а в суді не свідчив: “Те, що він піде – це є Божий суд, крім нашого. Хочеться, щоби якомога більше людей побачили цю історію. Це жахливо. Це не одиничний випадок”.

Того дня Дмитро, Людмила та маленька Софійка поверталися додому від батьків.

Їхню родину називали ідеальною – жили просто, працювали, всі сили вкладали у виховання донечки. Вона займалась естрадним співом і мріяла стати співачкою. Після ДТП дитина була ще живою, вона померла у реанімації.

1 Коментар
  • Ілля

    Взагалі-то обирали запобіжний захід, а не покарання. Потерпілих не вимагається запрошувати на розгляд клопотання. І слідчий не зобов’язаний розголошувати потерпілим відомості про стан розслідування. Хай ознайомляться з матеріалами. А авторам матеріалу має бути соромно. дешевим хайпом на заголовках честі ресурсу точно на додасться

Залишити відповідь