Суд відмовився затвердити угоду про визнання винуватості, щодо поліцейського, якого затримали на 200 тис. грн хабара

Вінницький міський суд відмовився затверджувати угоду про визнання винуватості щодо підполковника поліції, якого затримали на 207 тис. гривень неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 17 вересня 2019 року.

Йдеться про керівника відділу моніторингу та звітності поліцейської діяльності ГУНП у Вінницькій області. 

За матеріалами справи, наприкінці червня 2019 він висунув пропозицію надання йому коштів  за вплив на слідчих. 9 липня 2019 гроші передали в салоні машини і відбулося затримання. За винагороду підполковник поліції обіцяв вплинути на слідчих щодо закриття справи за фактом розкрадання коштів ОСББ «Л.Ратушна 77» службовими особами ТОВ «Радабудінвест».  

Обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості за ч.2 ст.369-2 КК – зловживання впливом. Угодою передбачили, що поліцейського треба покарати штрафом у розмірі 17 тис. грн. Але суддя Геннадій Кашпрук відмовився затверджувати угоду.

Суддя вважає, що формулювання обвинувачення та виклад обставин, правильність яких підтвердив обвинувачений, не відповідають кваліфікації його дій. Тому суд переконаний, що умови угоди не відповідатимуть інтересам суспільства. 

Відомо, що раніше дії поліцейського кваліфікували за ч.3 ст.369-2 ККУ – одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна і не передбачає покарання у вигляді штрафу.

Залишити відповідь