Суд стягнув з держави 1,4 мільйони за речові докази, які вкрали з сейфу слідчого

Дніпровський апеляційний суд підтвердив рішення про стягнення 1, 4 млн грн матеріальної шкоди, завданої органом досудового слідства.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на постанову від 14 грудня.

У червні 2015 поліція розпочала кримінальне провадження за фактом внесення службовими особами ПП «Інкотермс-Брок», ТОВ «Радамір-А», ПП «Костел», ТОВ «Космополія» завідомо неправдивих відомостей до товарно-супровідних документів.

У липні 2015 за місцем проживання двох осіб відбулися обшуки і вилучено 2 800 доларів, десять золотих злитків загальною вагою 1 кілограм, 2 111 доларів і носій інформації з сімейним фотоархівом. Суд арештував це майно.

З лютого 2016 слідчі кілька разів закривали справу, а прокурор поновлював. У жовтні 2016 провадження остаточно закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину. 

Вилучене майно власникам не повернули, пояснюючи, що в ніч на 6 серпня 2015 року з сейфу кабінету слідчого СВ УМВС України на Придніпровський залізниці викрадено ці речі. Невстановлена особа, перелізши через огорожу охоронюваної території, шляхом віджиму замка вхідних дверей і пошкодження металевого сейфу викрала з нього 5 000 гривень, 2 000 доларів, технічні паспорти та ключі від трьох арештованих автомобілів, 10 злитків з жовтого металу та декілька паспортів громадян України.

Поліція підтверджувала, що має тільки матеріали справи, а місцезнаходження доказів їй невідоме.

Зберігання слідчим поліції грошей, валюти, дорогоцінних металів у сейфі робочого кабінету є грубим порушенням правил зберігання речових доказів.

Золото мали б передати на тимчасове зберігання до Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, а гроші –  до уповноваженого банку для розміщення на депозитних рахунках.

Вартість викраденого визначили з урахуванням курсу продажу золотих злитків станом на 25.05.2018 р. по відношенню до української гривні в АТ «Ощадбанк», який складає 124 540 грн. за 100 грамів. Викрадену валюту також відшкодовують у гривневому еквіваленті.

Залишити відповідь