Суд примусив ДБР розслідувати нагородження пістолетом кримінального авторитета «Князя»

Раніше УАВЗ звернулася до Державного бюро розслідувань із заявою про вчинення кримінального правопорушення щодо нагородження Вадима Казарцева (кримінальний авторитет «Князь») пістолетом CZ 75 SP-01.

Відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий Державного бюро розслідувань невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення був зобов’язаний внести відповідні відомості до ЄРДР, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з ЄРДР. 

Однак, слідчий цього не зробив.

УАВЗ оскаржила бездіяльність слідчого, яка полягала у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

19 жовтня 2020 року скаргу представника УАВЗ, адвоката Волошина І. В. (Адвокатське об’єднання «Ореховський та Коломієць»), на бездіяльність слідчого ДБР було задоволено ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва Кваша А.В.  

Уповноважену особу ДБР зобов’язано внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення на підставі заяви голови наглядової ради ВГО “Українська асоціація власників зброї” Г. Учайкіна. 

16 листопада 2020 року до Державного бюро розслідувань було подано заяву про негайне виконання ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва Кваша А.В. від 19.10.2020 (справа № 761/32530/20).

Читайте також: Офіс Генпрокурора і СБУ відмовляються розслідувати злочини харківського кримінального авторитета «Князя» після його смерті – ЗМІ

Залишити відповідь