Стрілянина у Києві: патрульний отримав 3 вогнепальні поранення

У столиці правоохоронці затримали трьох осіб, які спричинили стрілянину у Святошинському районі, та внаслідок якої постраждав патрульний поліцейський.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

«До чергової частини Святошинського управління поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Героїв Космосу працівники патрульної поліції зупинили підозрілий автомобіль, з якого вибігли пасажири і один з них почав стріляти та влучив в поліцейського. Не дивлячись на поранення, поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю у відповідь та разом з напарником затримали трьох чоловіків, дані яких наразі встановлюються», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у одного із пасажирів, який відкрив вогонь на ураження поліцейського при собі була граната РГД-5 із запалом до неї, пістолет Макарова та набої, які вилучили для подальшого направлення на експертизу. Також у сумці одного із учасників інциденту правоохоронці виявили комплект професійних відмичок та дистанційні рації.

30-ти річного патрульного Віталія Тафійчука з вогнепальними пораненнями ноги госпіталізували до лікарні, де його прооперували.

«Нашого патрульного Віталія Тафійчука, який отримав три вогнепальні поранення під час затримання сьогодні вночі,- прооперовано. Дві кулі злочинця влучили в ногу, а одна в плече.
На нозі встановили апарат, який сприяє скріпленню та зрощенню кісток. Зараз Віталія переведено до реанімації. Стан стабільний»,–повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник начальника ДПП Олексій Білошицький.

На місці стрілянини працюють правоохоронці, які з’ясовують усі обставини події. Поліція відкрила справу за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь