Стрілянина у Харкові за участю помічника нардепа Куницького: поліція відкрила справу

У Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за фактом стрілянини 19 червня. Помічник народного депутата від «Слуги народу» Олександра Куницького (він же блогер «ZPsanek») – Дмитро Ніконов вистрілив у чоловіка з травматичного пістолета і поранив його в ногу. 

В поліції повідомили, що 42-річного потерпілого довелося госпіталізувати. До таких результатів привів конфлікт між двома водіями через місце для паркування.

«Під час з’ясування відносин правопорушник 1983 року народження здійснив постріл зі спецзасобу для відстрілу гумових куль у бік заявника. Потерпілий з пораненням стопи був доставлений до лікарні»,– йдеться у повідомленні.

Справу відкрили за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) ККУ. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 2 років обмеження волі.

Ніконов також є директором ТОВ «Автоентерпрайз», яке займається експлуатацією зарядних станцій для автомобілів.

На місце прибули журналісти «Антикорупційного блоку» та їм намагався перешкоджати один з чоловіків – знайомий Ніконова. З цього приводу вони написали заяву до поліції.

За словами Ніконова, незнайомий йому водій припаркувався біля зарядної станції. Ніконов попрохав чоловіка переставити автомобіль на інше місце, але той повівся агресивно і вдарив Ніконова в обличчя. Захищаючись, директор «Автоентерпрайз» вихопив травматичний пістолет і вистрілив у землю, випадково поранивши опонента у палець ноги.

За словами пораненого чоловіка, коли він припаркував свій автомобіль, до нього підійшов Ніконов і попрохав переставити машину на інше місце. Він відмовився. Тоді помічник нардепа став грубити, бити по його машині, а коли водій вийшов, вдарив його декілька разів і вихопив пістолет. Водій вдарив Ніконова у відповідь, намагаючись вибити пістолет з рук, але це йому не вдалося, після чого Ніконов почав стріляти і поранив його.

«В Україні обмежено право на володіння травматичної зброєю. Таке право мають кілька груп громадян, одна з яких – журналісти. Саме журналістський дозвіл має Дмитро Ніконов»,– зауважили журналісти. 

«Ми декілька разів запитали у директора «Автоентерпрайз», журналістом якого видання він є – відповіді не почули. На фотографіях, що з’явилися у мережі, вказано, що Ніконов є журналістом ТОВ «Громадська преса України». Згідно з реєстром друкованих ЗМІ, компанія видає журнал «Новини Батьківщини» – знайти сайт або публікації журналу в Інтернеті нам не вдалося»,– йдеться у повідомленні журналістів.

На місце події прибула депутатка Харківської міської ради від «Слуги народу», помічниця нардепа Олександра Куницького – Аліна Мустафаєва, а також інші особи.

Залишити відповідь