Стало відомо яких СБУшників підозрюють в розголошенні держтаємниці

Двоє співробітників СБУ, маючи допуск та доступ до державної таємниці, з метою  особистого збагачення, на замовлення третіх осіб за грошову винагороду передавали останнім відомості СБУ щодо об’єктів оперативної зацікавленості оперативних підрозділів, в тому числі інформацію  про наявність контррозвідувальних та оперативно-розшукових справ.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

«Повідомлено про підозру двом співробітникам Служби безпеки України за фактом розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особами, яким ці відомості стали відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 328 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

Telegram-канал «Очки Баканова» повідомляє, що це оперуповноважений 3 відділу 1 управління ГУ СБУ в Донецькі та Луганській областях Шаповал Едуард Андрійович, який створив Інтернет магазин з метою збуту службової інформації сторонім особам. А його спільник – оперуповноважений 2 сектору 2 відділу управління «З» ДЗНД СБУ Ореховський О.М., який готував службові запити до ГІКЦ та телефоні фільтри.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Залишити відповідь