Стало відомо кого затримала СБУ у Харкові: ним опинився скандальновідомий поліцейський

В 2018 році працівники внутрішньої безпеки НПУ викрили окремих співробітників поліції Харкова на вчиненні низки злочинів. Матеріали відносно двох поліцейських наразі розглядає суд, одного з них в процесі було звільнено з поліції. Але це не заважало їм та ще одному поліцейському продовжувати протиправні дії настільки відверто, що вони потрапили в поле зору СБУ.

Працівники Управління СБУ в Харківській області спільно з оперативниками Харківського управління ДВБ НПУ, слідчими ТУ ДБР задокументували факт одержання неправомірної вигоди поліцейським сектору патрульної поліції на станції Основа – Бабенко Антоном Валерійовичем, та колишнім старшим оперуповноваженим карного розшуку Основ’янського відділу поліції Харкова Зубенко Олексієм Олексійовичем та старшим оперуповноваженим Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Харківській обл. (ПІБ наразі невідомі).

Поліцейський сектору патрульної поліції на станції Основа – Бабенко Антон Валерійович

17 травня співробітники Служби безпеки України із задіянням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримали цих поліцейських під час отримання грошей з наркоторговця в сумі 74 000 тисяч гривень, які систематично отримували хабарі з наркоторговців. Розмір неправомірної вигоди поліцейських з кожного наркоторговця становив 3000 тис. доларів США.

Патрульний поліцейський Бабенко Антон Валерійович нещодавно став учасником скандального відео, де поводив себе неадекватно відносно відомого блогера Orjeunesse.

Поліцейський Бабенко А.В. та колишній старший оперуповноважений карного розшуку Основ’янського відділу поліції Харкова Зубенко Олексій Олексійович є фігурнатами інших кримільних справ, а саме вимагали і отримали 10 000 тис.грн з громадянина за подальше непритягнення його до кримінальної відповідальності :

«Створивши штучні докази, які нібито свідчили про вчинення ОСОБА_10 крадіжки, а також умови для здійснення тиску на нього, Бабенко А.В , працюючи на посаді поліцейського сектору патрульної поліції Основянського ВП ГУНП в Харківській обл., Зубенко О.О. , працюючи на посаді старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Основянського ВП ГУНП в Харківській обл., Харченко Андрій Валентинович, працюючи напосаді оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Основянського ВП ГУНП в Харківській обл., і Торголенко Владислав Михайлович, працюючи напосаді оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Основянського ВП ГУНП в Харківській обл. та громадянин ОСОБА_9, перебуваючи у приміщенні кабінету № 30 Основ’янського ВП ГУНП в Харківській області, 29.01.2018 приблизно о 19.30 год. висловили ОСОБА_10 безпідставні погрози щодо обмеження пересування, позбавлення волі, притягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинення ним крадіжки гаманця з паспортом, та довівши його до пригніченого, вразливого психологічного стану, висунули вимогу передати належні йому грошові кошти в сумі 10 000 грн., після чого, завершуючи виконання своїх злочинних намірів, Бабенко А.В. разом з Зубенко О.О., Торголенко В.М. і Харченко А.В., громадянами ОСОБА_8 та ОСОБА_9 заволоділи грошовими коштами в сумі 10 000 грн., які ОСОБА_10 під тиском погроз був вимушений їм віддати.».

Тоді всіх цих поліцейських їх начальники взяли на особисті поруки, а саме начальник Основ’янського ВП ГУНП в Харківській області Колінко Ігор Олександрович та його заступник Федоров Антон Ігорович.

В минулому році, прокуратура Харківської області оголосила підозру за ст.189, 358 та 371 КК України патрульному поліції Бабенко А.В., співробітнику карного розшуку Зубенко О.О. та іншим оперуповноваженим. Оперативник Зубенко О.О. згодом був звільнений з поліції. У січні 2019 йому оголошено додаткову підозру – за ч.3 ст.368 КК України.

Згодом інші поліцейські повернулися до виконня службових обов‘язків. Але все це не змусило спільників зупинитися.

Поки Бабенко А.В. спокійно ходив на работу, та продовжував займатися протиправною діяльністю його чекав обвинувальний акт у суді.

Бабенко Антон фотографується біля Dodge Ram одіозного харківського правоохоронця Черьомухіна
Dodge Ram одіозного харківського правоохоронця Черьомухіна

Наступне судове засідання за справою патрульного Бабенко та інших поліцейських призначено на 27.05.2019 о 09:30 у Комінтернівському районному суді м.Харкова.

На теперішній час 33-річний капітан поліції УПН, 28-річний старший сержант патрульної поліції Бабенко А.В. та 31-річний їхній колишній  колега Зубенко О.О. затримані в порядку ст.208 КПК України.

За вчинені дії фігурантам злочинів загрожує чималий термін позбавлення волі.

Слід зазначити,що такі протиправні дії поліцейських не проходять тайно від начальства відділу , тож іншим правоохоронним органам ймовірно слід звернути увагу на керівників цих поліцейських.

Залишити відповідь