Справу вимагачів $700 тис. у фермера на Харківщині відправили до суду

6 членів організованої групи , які вимагали $700 000 у харківського фермера, судитимуть.

Про це повідомляє пресслужба регіональної прокуратури.

За даними слідства, 24 березня 2021 року в смт. Панютине Харківської області група осіб пред’явила вимогу директору та співвласнику агропромислового товариства з обмеженою відповідальністю перереєструвати належне йому підприємство на вказаних осіб.

«Зловмисники нанесли чоловікові тілесні ушкодження у вигляді побоїв та повідомили, що в разі відмови постраждають члени його сім’ї. З метою залякування група осіб кинули в  автомобіль дружини директора ТОВ каміння та залишили поховальні вінки. Наступного дня потерпілий звернувся із заявою на дії вимагачів до прокуратури. У подальшому директор агропромислового підприємства зустрівся з вимагачами. Зловмисники, погрожуючи, повідомили, що потерпілий за не перереєстрацію корпоративних прав на товариство з обмеженою відповідальністю має передати їм 700 тис. доларів США. Того ж дня голова ТОВ передав рекетирам 100 тисяч доларів США як гарантію того, що погоджується на їхні вимоги»,– йдеться у повідомленні.

14 квітня у готелі «Kharkiv Palace» бізнесмен віддав їм 600 тисяч доларів. Одразу після передачі коштів вимагачів затримали.

Як раніше повідомляв Police Control Ukraine, серед затриманих – члени ОЗУ «Залютінські», яке належить кримінальному авторитету Мітрову Леоніду, відомому як «Мітруша».

Отже, серед затриманих «права рука» Мітрова – Ємельянов Богдан Володимирович, на прізвисько «Бодя».

Волков Кирило – спортсмен. Має прізвисько «Волчара».

Олександренко Дмитро, на прізвисько «Кабан». Він же разом з іншими участниками брав участь у вбивстві 37-річного Руслана Смірнова, який зайшов до харківського ресторану «Biani» та почав стріляти з «травмату» в компанію відпочиваючих чоловіків («Залютінських»). Відносно Дмитра Олександренко неодразово порушувались різні кримінальні справи. А у справі «Biani» поліція його нібито не знайшла.

Владислав Донецький. Він так само разом з іншими участниками брав участь у вбивстві 37-річного Руслана Смірнова, який зайшов до харківського ресторану «Biani» та почав стріляти з «травмату» в компанію відпочиваючих чоловіків («Залютінських»). Правоохоронці його так само нібито не знайшли.

І останній серед затриманих на прізвисько «Заєць».

Наразі обвинувальний акт стосовно 6 членів організованої групи направлено до Лозівського міськрайонного суду Харківської області. за фактом вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою (ч. 4 ст. 189 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у вересні цього року в поліції повідомили, що зібрали докази їх причетності до кількох епізодів вимагання та встановили канали легалізації злочинних коштів. 

«Вони організували мережу торговельних точок з продажу контрабандної та контрафактної продукції, зокрема – тютюнові вироби. Частина прибутку йшла на фінансування їхнього угруповання»,– зазначили в поліції.

13 особам оголосили підозри — організаторам та учасникам цієї групи. 

Залишити відповідь