Справу патрульного Олійника, який застрелив пасажира «BMW», відклали: у присяжних закінчились повноваження

Голосївський суд Києва відклав засідання у справі колишнього патрульного поліції Києва Сергія Олійника, обвинуваченого в умисному вбивстві 17-річного пасажира авто. 

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Причиною стало закінчення повноважень присяжних. Термін сплив ще 8 грудня і Київська міська рада оголосила пошук кандидатів.

Якщо раніше відібрані присяжні залишаться, то суд зможе продовжити слухати справу. Але через брак юридичної практики складно точно сказати, що буде далі зі справою. 

Наступне засідання призначено на 6 лютого.

Перед цим засідання вже три рази поспіль не відбулися.

Останнє повноцінне засідання відбулося 3 жовтня 2019, коли досліджувалися письмові докази. Суд мав перейти до відео і аудіо. Але потім засідання три рази поспіль не відбулися. 

7 лютого 2016-го 25-річний патрульний Сергій Олійник обстріляв автомобіль, водій якого не хотів зупинятися. У результаті загинув 17-річний пасажир Михайло Медведєв, який сидів на передньому сидінні поряд із водієм.

Олійнику інкримінували перевищення службових обов’язків, умисне вбивство Медведєва і замах на вбивство водія. За обвинуваченням в умисному вбивстві йому загрожує до 15 років позбавлення або довічне тюремне покарання. Справу Олійника слухає суд присяжних.

Після інциденту Олійник продовжує працювати у правоохоронних органах на посаді інспектора відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Києва.

Сергій Олійник своєї вини не визнає, стверджує, що не мав наміру когось убивати і готовий давати показання в суді.

Нагадаємо, що на початку квітня 2019 в суді вдруге оголосили обвинувальний акт у цій справі через заміну головуючого судді. Головуючий у цій справі змінився вже втретє.

Залишити відповідь