Справу ексочільника одеської поліції Головіна про контрафактні цигарки скерували до суду

НАБУ та САП скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника Нацполіції в Одеської області Дмитра Головіна та його експершого заступника Костянтина Гейка. Разом із ними також обвинувачують одеського бізнесмена Олександра Чудакова та керівника приватної компанії Валерія Капітанчука.

Вказані особи обвинувачуються у незаконному заволодінні великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу. Дії експосадовців Нацполіції та керівників приватних компаній кваліфіковано за ч.5 ст. 191 КК України. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУНП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи перевищує 13 млн грн.

В липні 2019 року НАБУ та САП повідомили зазначеним чотирьом особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

20 липня 2020 року стороні захисту відкрили матеріали для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Залишити відповідь