Справа Татарова: очільник САП вважає кримінальне провадження ДБР проти себе «тиском»

Виконувач обов’язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підтвердив, що після підписання підозри заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову проти нього відкрили справу.

За даними ЗМІ, досудове розслідування ведеться за ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

«Я сприймаю це як своєрідну спробу тиску. Там немає „невинуватої особи“, всі рішення обґрунтовані», — заявив Грищук в інтерв’ю Бабелю.

Він додав, що про сам факт порушення кримінального провадження слідчими Державного бюро розслідувань дізнався зі ЗМІ. «Потім мені підтвердили, що таке провадження дійсно існує», — додав Грищук.

Що відомо про справу «Татарова»:

  • 18 грудня детективи НАБУ повідомили Татарову про підозру у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії. Бюро просить для нього арешт із заставою в 10 мільйонів гривень.
  • За даними САП, колишній народний депутат, ексголова «Укрбуду» Максим Микитась у змові з Татаровим і заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробили експертизу. Посадовцю за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у понад 11 разів — з 81 мільйона гривень до 7 мільйонів. Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».
  • 29 грудня слідчі Нацполіції повідомили Микитасю про нову підозру — у викраденні юриста та вимаганні. У НАБУ побоюються, що нову підозру можуть використовувати, щоб заблокувати їхнє розслідування у справі Татарова і для тиску на Микитася, аби «викриті Бюро особи» уникли відповідальності.
  • 23 грудня Офіс генпрокурора передав справу Татарова до СБУ. НАБУ звинуватило Офіс генпрокурора у прямому захисті Татарова. Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що непричетна до передачі справи.
Залишити відповідь