Співпрацювали з правоохоронцями, погрожували та вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень: на Київщині та Чернігівщині СБУ затримала членів добровольчого батальйону

У Київській та Чернігівській областях правоохоронці затримали сімох членів організованого злочинного угрупування, яке займалося викраденнями людей, катуваннями та вимаганням.

Про це повідомляє прессцентр СБУ.

«Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, учасники якого причетні до скоєння тяжких злочинів. В ході синхронних операцій одразу в декількох областях України було затримано семеро чоловіків. Четверо із них – члени одного із добровольчих батальйонів»,–йдеться у повідомленні.

За попередніми даними слідства, учасники злочинного угруповання мали корупційні зв’язки у правоохоронних органах. Це давало їм доступ до матеріалів кримінальних проваджень, а також конфіденційну інформацію стосовно фігурантів цих проваджень, які потім ставали «жертвами» злочинців. На основі отриманої інформації, зловмисники, застосовуючи психологічний тиск, погрожуючи насильством та фізичною розправою, вимагали гроші у громадян.

Правоохоронці задокументували факт вимагання $35 тис. у двох мешканців Київської області, які підозрювались у вчиненні кримінального злочину. Для отримання зазначеної суми зловмисники викрали одного з потерпілих та завдали йому тяжких тілесних ушкоджень.

Затримали зловмисників у Київській та Чернігівській областях після одержання частини коштів від потерпілого – $8 тис.

Під час облуків у зловмисників виявили вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси, засоби спеціального зв’язку, грошові кошти в іноземній валюті та інші докази протиправної діяльності.

Усім затриманим оголошено про підозру у межах кримінального провадження, розпочатого за ч 3 ст. 28; ч 2 ст. 127; ч 3 ст. 146 та ч 4 ст. 189 ККУ. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Залишити відповідь