Спільником поліцейського Полтавського УВБ, якого затримали на хабарі, виявився слідчий ДБР

Слідчий територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперуповноважений Полтавського управління ДВБ Нацполіції та цивільна особа вимагали від громадянина 80 000 доларів США за вчинення тиску на слідчих Нацполіції. Таким чином вводили в оману, повідомивши, що частину із зазначеної суми нібито мали передати керівництву ДБР для активізації розслідування кримінального провадження відносно поліцейських.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

30 липня правоохоронці затримали вищевказаних вимагачів після одержання ними частини хабаря – 40 000 доларів США.

Нагадаємо, у травні 2020 року старший оперуповноважений УВБ на зауваження свого керівництва про незадовільне виконання службових обов’язків висловив бажання піти з поліції. Коли поліцейському запропонували написати відповідний рапорт – він самовільно залишив місце роботи, не з’явившись на службі і наступного дня. За фактом відсутності на роботі без поважних причин керівництво ДВБ НПУ провело службову перевірку та 23 липня 2020 року ралізувало дисциплінарне стягнення – звільнення зі служби з органів поліції.

За інформацією P.TV, ім’я затриманого експрацівника ДВБ Нацполіції України — Вадим Юрійович Самчук.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах (ст. 190, ч. 4. ст. 368 та КК України) та обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь