Смертельна ДТП на Харківщині: експатрульному та громадянину повідомили про підозру

21 лютого 2020 року командир роти патрульної служби поліції ГУНП в Харківській області, керуючи автомобілем «Mazda 6», рухався по дорозі «Київ–Харків–Довжанський» з двостороннім рухом і виїхав на призначений для зустрічного руху бік дороги. В цей же час 43-річний водій автомобіля «ВАЗ 2102», який не переконався у безпечності маневру, повернув ліворуч та виїхав на смугу зустрічного руху, в результаті чого «Mazda 6» і «ВАЗ 2102» зіткнулися. 48-річний пасажир автівки «ВАЗ 2102» від отриманих травм загинув.

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру вже колишньому командиру роти патрульної служби поліції ГУНП в Харківській області та ще одному чоловіку за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Залишити відповідь