Смерть від патрульної машини

Патологоанатом сказав, що, коли Аня вилетіла через заднє скло машини і, пролетівши метрів десять, впала біля стіни житлового будинку, – вона була вже мертва. Як і її чоловік Кирило, який вилетів через бокове скло старенького «Москвича». ДТП сталося майже три роки тому, але до цих пір суд вирок обвинуваченому так і не виніс. 19 квітня цього року мало відбутися чергове засідання, але не відбулося – суддя зайнятий …

Любов, кохання як в кіно
Вісімнадцятирічна Аня Протасова, по чоловікові – Ананьєва, і 28-річний Кирило на момент трагедії були одружені 22 дня.

Анна та Кирил Ананьєви

Аня вчилася в технікумі молочної промисловості і збиралася стати технологом кондитерських і хлібобулочних виробів. Але справжньою пристрастю її були автомобілі: Аня займалася автоспортом, незважаючи на досить юний вік, неодноразово була суддею на змаганнях, брала участь в різних автомобільних шоу, в слаломі на пл. Свободи, її запрошували проводити презентації електромобілів …
З Кирилом вони познайомилися в березні, а в червні вже зіграли весілля.

—Між ними 10 років різниці. Кирило – справжній чоловік, я не могла мріяти про кращий чоловіка для дочки, – каже мама дівчини Олена Протасова, – у них була любов, як кажуть, з першого погляду, обидва просто світилися від щастя. Напередодні тієї трагедії тільки повернулися з весільної подорожі – їздили в Одесу, а в день аварії Аня збиралася пройти обстеження – вони дуже хотіли дитину.
У Ані є молодший брат, а Кирило – п’ятий, наймолодший син у дружній родині. Кирило, як і його брат Дмитро, працював в нічному клубі JACKSON (знаходиться на вулиці Серповій біля станції метро «Наукова»). Найстарший брат Олег (його визнали потерпілим), живе і працює в Змієві. Ще два брата давно живуть в Криму, там же батько Кирила. Йому за 80.
Кирило працював адміністратором, і в ту фатальну ніч з 9 на 10 липня була його зміна. Аня в той вечір відпочивала в цьому закладі разом з друзями і колегами після завершення етапу Kharkov Street Racing Night – міського ралі, та й не хотіла залишати молодого чоловіка.
Додому поверталися під ранок на старенькому «Москвичі-2141», що належав Саші Волкову, свідкові на весіллі і найближчого друга Кирила. Закохані сиділи на задньому сидінні. В 3.38 на перехресті вулиць Сумської та Динамівській автомобіль Toyota Prius патрульної служби врізався в «Москвич», удар припав на заднє пасажирське сидіння. За кермом був 22-річний лейтенант поліції Олександр Мамотюк.

Де дані з GPS-трекера?
Згідно зі свідченнями свідків і початкового повідомленням прокуратури, поліцейська Toyota Prius виїхала на червоне світло і протаранила «Москвич». Після цього врізалася в стоячий на світлофорі на червоне світло автомобіль марки Samand, який від удару відкотився на 50 метрів назад. «Москвич» викинуло на тротуар, де машина збила світлофор. Газовий балон «Москвича» вилетів з багажника і приземлився в сусідньому магазині, дивом не вибухнувши. Шансів вижити у Кирила і Анни не було.

—Мамотюк був в машині з колегою, заст. командира 2-ї роти 2-го батальйону Управління патрульної поліції Харкова Ярославом Василенко, – переказує події Олена Протасова, – але, скоївши ДТП, ці молоді люди навіть не вийшли з машини, щоб надати допомогу ще трьом постраждалим – дзвонили своєму начальству і чекали його .
Свідки стверджують, що самі чули, як поліцейські говорили, що летів їхній колега на швидкості близько 160-170 км / год, що зафіксував GPS-трекер (пристрій, що фіксує швидкість, місце знаходження автомобіля та інші параметри і передає цю інформацію на сервер в процесі руху транспорту через канали бездротового зв’язку. Користувач потім отримує інформацію з сервера за допомогою клієнтської частини програмного забезпечення). Але слова до справи не пришиєш, підтвердити цей факт виявилося важко. На офіційний запит в поліцію була отримана відповідь: трекер вибухнув при ударі. (Але дані, що передавалися на сервер! Де вони?)

Як відомо, поліцейські завжди їздять з включеним відеореєстратором. Ми попросили показати нам відео. Але в поліції заявили, що саме в момент аварії відеореєстратори не працювали. Та ж історія і з веб-камерами, які повинні були зняти момент аварії. Встановлені по місту камери працюють цілодобово. Але саме тієї ночі і саме на тому злощасному перехресті камери, як нам сказали, чомусь не працювали. Я не вірю в такі збіги, – розповідає подруга хлопців, свідок на весіллі, Леся Підлісна.

Набутий резонанс справи

Я їхав на виклик з включеними проблисковими маячками. Була включена і сирена. Проїжджав через перехрестя на зелений сигнал світлофора. Автомобіль «Москвич» виїхав несподівано, тому часу на маневр просто не було, – зазначив в суді обвинувачений, співробітник патрульної поліції Олександр Мамотюк.
Однак ні водій автомобіля Samand, ні водій «Москвича» не бачили і не чули світлових і звукових сигналів службового транспорту патрульної поліції. Крім того, досудове слідство встановило, що водій «Москвича» Олександр Волков виїхав на перехрестя на «свій» зелений.

«Якщо преса не візьме під контроль – спустять на гальмах»
Через три дні після трагедії, 12 липня, прокуратура затвердила і оголосила підозру 22-річному лейтенанту поліції за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 ККУ – та ж стаття, що була у Олени Зайцевої, винуватиці ДТП біля «градусника», санкція статті – позбавлення волі на термін від 5 до 10 років).

Набутий резонанс справи


13 липня 2016 р Червонозаводський райсуд Харкова розглянув питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Тодішній начальник патрульної поліції Харкова Ольга Юськевич подала в суд клопотання про те, що готова взяти підозрюваного на поруки. Суд клопотання не задовольнив. Мамотюк відправився в СІЗО. Але адвокати гонорари відпрацювали – з СІЗО поліцейський вийшов в грудні, через п’ять місяців, внісши заставу 110 тис. Грн.

Олександ Мамотюк після виходу з СІЗО

І не просто вийшов. Згідно з рішенням Дзержинського райсуду м.Харкова від 21 червня 2017 р в кримінальному провадженні №42016220000000632, термін відсторонення від посади Мамотюка закінчився ще 10 березня 2017 р Відразу після цього Управління патрульної поліції прийняло назад Мамотюка, але, правда, без права патрулювання і носіння табельної зброї.

Відповідь редакції Police Control Ukraine від Департаменту патрульної поліцї


«Вони, можновладці, своїх не здають, – Олена дивиться кудись повз мене застиглими очима, – якщо преса не візьме під контроль цю справу, як у випадку з Зайцевої, так його і замнуть. Його вже спустили на гальмах … »

Суд знову перенесли
Олександр Мамотюк, розповідає Олена, свою провину не визнає. Правда його батько дав по дві з половиною тисячі доларів родичам загиблих. Після слідчого експерименту через шість місяців. Саме тоді Мамотюк поміняв свої свідчення: визнав, що швидкість його автомобіля була не 60 км на годину, як стверджував півроку, а 100 км на годину.
Ті гроші, кажуть родичі Ані і Кирила, пішли на роздачу боргів – за весільні фото і відео, за застілля і плаття, за похорон.
Розгляд справи спочатку затягувалося. Спочатку ніяк не могли вирішити, де розглядати цю справу: зіткнення сталося на території Шевченківського району, а потім автомобіль викинуло на територію Київського. Суддя взяв самовідвід – перед пенсією не хотів зв’язуватися з таким «згубним» справою. Адвокатів Мамотюк міняв із завидною регулярністю, і кожен з них переносив засідання з тим, щоб нібито ознайомитися зі справою. До речі, одна з нинішніх адвокатів Мамотюка, Світлана Дядюнова, відповідати на питання по її підзахисному відмовилася.

Чергове судове засідання у справі


На сьогоднішній день Олександр Мамотюк вже переїхав в Дніпро. Служить в батальйоні «Дніпро-1».
Можливо, не всі читачі знають, що якщо суди дотягнуть до десятої річниці трагедії і не винесуть вирок, справу буде закрито. А ось якщо – о, диво! – вирок Мамотюку винесуть, то ті 110 тис. Грн застави або повернуть Мамотюку, або – якщо так вирішить суд – виплатять двом потерпілим (матері Ганни і старшому братові Кирила).
Постраждалі впевнені: справу «мусолять» не просто так – вітчизняне правосуддя складно запідозрити в справедливості і безкорисливість.


Чергове судове засідання у цій справі в черговий раз перенесли – з 19 квітня на 10 червня. Досвід показує, каже Олена Протасова, що тільки в супроводі телевізійних камер, журналістів і фотографів інших ЗМІ можна сподіватися, що правосуддя звершиться. Сумна історія з Зайцевою – тому недавній приклад.

26 квітня, колеги Ані по автоклубу, в черговий раз влаштовують автопробіг з метою привернути увагу до тривалому судовому процесу, вшанувати пам’ять загиблого подружжя, а також нагадати громадськості про подію.

Автопробіг 2016 року

Джерело

Залишити відповідь