Смерть чоловіка під час сутички з патрульними у Кропивницькому: поліцейському повідомили про підозру

Вночі 16 липня 2019 року у місті Кропивницький патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ» через порушення правил дорожнього руху. Водій транспортного засобу мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки. У ході спілкування між правоохоронцями та громадянином виник конфлікт, у результаті якого водієві повідомили про адміністративне затримання та намагалися вдягнути кайданки. Через опір працівникам поліції один із патрульних застосував до потерпілого силу – здавив і протягом 20 секунд утримував його шию, поваливши на асфальт. Такі дії призвели до рефлекторної зупинки серця та смерті чоловіка.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру інспектору роти Управління патрульної поліції в Кіровоградській області. Поліцейського підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Як повідомляє Весь Кіровоград , виходячи з відомостей, озвучених раніше в ефірі ток-шоу «Стосується кожного» сином загиблого, мова може йти про інспектора pоти Упpaвління пaтpульної поліції в Кіpовогpaдській облaсті Артема Бондаренка.

– Слідчі впевнені, саме через дії копа торік улітку помер 51-річний пенсіонер міліції Олександр Собченко, – йдеться в сюжеті. – Згідно з висновками слідства, один із копів повалив водія на землю і сильно здавив шию.

Саме через це, згідно висновкам повторної судово-медичної експертизи, призначеної судом на вимогу представника родини загиблого, в Собченка зупинилося серце.

– Більшість тілесних ушкоджень, зазначено, виникли в результаті, вірогідніше всього, гумовими кийками. Смерть і тупа травма шиї настала в результаті здавлювання шиї рукою патрульного поліцейського, – зазначив адвокат Юрій Усатенко, коментуючи нові результати.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Минулого тижня Весь Кіровоград повідомив з посиланням на власне джерело, що результати харківських експертів, які повторно встановлювали причину  смерті Олександра Собченка, мають суттєві розбіжності з отриманими в Кропивницькому, та можуть суттєво змінити хід розслідування.

Повідомлялося, що згідно висновкам Кіровоградської обласної СМЕ, він помер від гострої коронарної недостатності на тлі атеросклеротичного кардіосклерозу, алкогольного сп’яніння, психоемоційного навантаження та гострого панкреатиту. Тілесні ушкодження, отримані незадовго до смерті, кваліфікували як легкі, які не мають прямого причинного зв’язку з настанням смерті.

Раніше з посиланням на свідка подій повідомлялося, що майор міліції у відставці припинив рухатися після ударів кийками.


Залишити відповідь