Слідчий поліції передав 2 млн грн, вилучені на обшуку у відділені банку, сторонній особі,– ДБР

Слідчий ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області передав сторонній особі 2 мільйони гривень готівки, вилучені з каси одного із відділень банку під час обшуку у 2014 році. Такі дії спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам банку в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який наразі є правонаступником, у зв’язку із ліквідацією банку.

Про це повідомили у поесслужбі ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Нацполіції в зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Наразі слідчі ДБР скерували до суду клопотання щодо відсторонення правоохоронця від займаної посади. Також вирішується питання про обрання відносно нього запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з штрафом від 500 до 1000 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь