Скандальне вбивство у Каховці: ДБР повідомило поліцейському про підозру в приховуванні злочину

Слідством встановлено, що старший інспектор з контролю за обігом зброї Каховського відділу поліції спотворив обставини вбивства 26-річного мешканця м. Каховка Херсонської області.

За участю правоохоронця були штучно створені умови самооборони та приховані обставини, сліди та факт скоєння умисного вбивства, яке здійснив його товариш. Для цього поліцейський здійснив постріли у бік товариша зі зброї, що належала потерпілому, який на той час вже перебував без свідомості через отримання вогнепальних поранень.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру працівнику Каховського відділу поліції в приховуванні особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України) – вбивства, що сталося 1 січня 2020 року у м. Каховка.

Через дії підозрюваного, правоохоронні органи розглядали хибну версію вбивства з метою самозахисту.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 3 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, раніше у цій справі за результатами розслідування трьох працівників поліції відсторонили від займаної посади, трьох — звільнили з органів внутрішніх справ, ще до трьох співробітників застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді.

Зокрема, відсторонили від займаних посад керівництво Каховського відділу поліції. Стосовно чергового відділу та відповідального від керівництва, які перебували у добовому наряді у день вбивства, а також стосовно слідчого, у провадженні якого перебувала справа щодо вбивства чоловіка, застосували дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності займаній посаді. Членів слідчо-оперативної групи, а саме слідчого та оперуповноваженого карного розшуку, які перебували на виклику про вбивство чоловіка, звільнили з органів внутрішніх справ України.

Залишити відповідь