Сімох поліцейських притягнули до дисциплінарної відповідальності за неналежне реагування на зґвалтування дівчини-сироти

Сімох поліцейських у Перемишлянському районі притягнули до відповідальності за неналежне реагування на очевидні ознаки злочину. Інцидент стався 17 лютого 2020 року в приміщенні одного із кафе-барів районного центру, де, за версією слідства, відбулось зґвалтування та побиття дівчини-сироти.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

«Провівши перевірку у Перемишлянському відділені поліції, Золочівська місцева прокуратура встановила, що понад півгодини 20 лютого цього року потерпіла, з явними ознаками фізичного насильства на тілі (синцями на обличчі та опухлістю лівої кисті), перебувала у приміщенні поліції. Незважаючи на очевидні сліди побиття, правоохоронці не вжили жодних, передбачених актами МВС України та КПК України, заходів для встановлення обставин події та реєстрації кримінального провадження»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лише після суспільного розголосу, на початку березня цього року такі відомості були внесені до ЄРДР.

Прокурори скерували на адресу керівництва Головного управління Нацполіції Львівщини лист з вимогою притягнути винуватців до дисциплінарної відповідальності та надалі не допускати подібних порушень. За результатами розгляду цього листа, 7 поліцейських Перемишлянського відділення поліції (зокрема, начальника та 6 офіцерів поліції) притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани та попередження про неповну службову відповідність.

Залишити відповідь