СБУшник, якого затримали на Харківщині за торгівлю зброєю та боєприпасами, отримав умовний термін

Військовослужбовцю 6-го управління центру спеціальних операцій «А» СБУ дали умовний термін за продаж зброї.

Про це повідомляє 368.media з посиланням на вирок Орджонікідзевського райсуду Харкова за ч. 1 ст. 263 ККУ.

Обвинувачений працює водієм основної машини Центру спеціальних операцій СБУ. У травні 2020 року в селищі Пісочин Харківської області чоловік продав автомат «АКС-74», 5 магазинів до нього і більше 1200 патронів калібру 5,45 мм на суму 1,5 тис. доларів. До цього в травні він продав чоловікові автомат Калашникова, заряджений на 180 патронів і металевий короб, всередині якого було ще 1080 набоїв. За це отримав на банківську картку 40 тис. гривень (близько 1500 доларів з урахуванням комісії банку).

Покупець відразу передав придбану зброю і патрони правоохоронцям і ті віддали їх на експертизу. У липні того ж року обвинувачений продав тому ж чоловікові за 400 доларів два корпуси ручної гранати, два запала і коробку з 1080 патронами.

Працівникові центру при СБУ інкримінували придбання, зберігання і збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу. У суді він вину визнав і розкаявся.

Обвинувачений має статус учасника бойових дій і численні нагороди, нагороджувався цінним подарунком голови СБУ (2016), відомчими відзнаками СБУ, відмінністю і грамотою Командувача об’єднаних сил, тощо.

Суд призначив 4,5 року позбавлення волі, але звільнив обвинуваченого від відбування тюремного покарання з випробувальним терміном 2 роки.

Залишити відповідь