СБУшник викрав харків‘янина в інтересах російської компанії: його затримали

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали оперуповноваженого Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України, який викрав жителя Харкова та погрозами вимагав у нього гроші.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Встановлено, що минулого року з метою незаконного збагачення правоохоронець вступив у злочинну змову з трьома цивільними особами. Діючи у вказаній групі осіб він викрав та незаконно позбавив волі колишнього керівника представництва однієї з фінансово-партнерських Інтернет-мереж російської компанії. Надалі, під час незаконного утримання потерпілого всупереч його волі він вимагав передати їм 40 000 євро та 1 600 000 гривень, які представники вказаної компанії помилково вважали своєю власністю»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процес вимагання супроводжувався погрозами насильства над потерпілим, обмеженням його прав, свобод та законних інтересів, погрозами вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Після того, як громадянин погодився через деякий час сплатити всю суму коштів, його відпустили.

Попри те, що працівник СБУ переховувався від правоохоронних органів, його було затримано на підставі рішення слідчого судді, а згодом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Наразі усім фігурантам провадження повідомлено про підозру: співробітнику СБУ разом із двома спільниками в незаконному викраденні людини та вимаганні грошових коштів (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 КК України), ще одній особі – у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

У випадку доведення в суді винуватості підозрюваним загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Залишити відповідь