СБУ збирала компромат на польських політиків через мережу борделів, – ЗМІ

Українська спецслужба опинилася в центрі польського секс-скандалу. Агенти СБУ могли отримувати компромат на польських політиків через сутенерів з Підкарпаття.

Спецслужби України з 2007 року цікавилися, які політики й бізнесмени Польщі стали клієнтами ескорт-служби в Підкарпатському воєводстві, яким керували брати Євгеній і Олексій Р., які були українськими громадянами. Про це пише польська газета Rzeczpospolita.

Як повідомляється, впродовж 16 років вони вели свій бізнес до арешту у 2016 році. З посиланням на агента Центральної антикорупційної служби Войцеха Я. видання пише, що українці володіли компроматом проти польських VIP-осіб, які були записані у їхніх клубах.

До цього часу розмови про зв’язок братів з українськими спецслужбами були плітками. Але Rzeczpospolita стверджує, що знайшла підтвердження історії про відправку в СБУ компромату на польських чиновників і бізнесменів від ескорт-служби в Підкарпатському воєводстві.

З дозволу голови Окружного суду в Тарнові, журналісти видання отримали доступ до частини кримінальної справи проти братів Євгенія й Олексія Р.. В документах, власне, видання і знайшло слід плівок. В листопаді 2011 році адвокат українців звернувся до прокуратури із заявою «про шпигунство проти Польщі».

Брати заявляли, що з 2007 року СБУ запрошувала їх танцівниць на бесіди, під час яких цікавилася про клієнтів ескорт-агентств, зокрема «політиків і бізнесменів», і питала матеріали у вигляді «CD- дисків і флешок».

«Вони запитували, яким бізнесом ми займаємося, скільки у нас клубів, хто на нас працює, які у нас ділові і політичні зв’язки. Вони питали, які конкретно політики і бізнесмени бувають у наших закладах», – говорив у своїх свідченнях один з братів.

Польська прокуратура заявила, що не знайшла ніяких відеозаписів у закладах братів Р., але, як зазначає газета, обшуки почалися тільки в 2016 році після затримання. Газета стверджує, що в борделях могли бути записані близько 4 тисяч відео, які стосувалися політиків, віце-міністра оборони, архієпископа і голови відділення поліції у воєводстві. Записи призначалися для передачі в Україну.

Джерело

Залишити відповідь