СБУ затримала фігуранта у справі генерала Шайтанова: ексснайперку «Альфи»?

Контррозвідники СБУ затримали у Києві фігуранта справи генерала Шайтанова, колишнього співробітника Центру спецоперацій «А» СБУ, який також підтримував контакти з полковником ФСБ РФ Єгоровим.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта співробітники СБУ виявили великий арсенал вогнепальної зброї і боєприпасів. Правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, підствольний гранатомет та 2 гранати до нього, пістолет STEYR 1914 з глушником, гвинтівку типу карабін, рушницю Mauser-Werks, саморобну гвинтівку з глушником, 3 гранати РГД-5 та запали до них, схожий на пластид матеріал, 12 капсулів-детонаторів та понад 9 тисяч набоїв різного калібру.  

«Фігуранту провадження повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. З’ясовуються усі обставини та характер зв’язків підозрюваного з російською спецслужбою.»,–йдеться у повідомленні.

Сайт «ОРД» повідомляє, що затримано снайпера «Альфи» Олену П. Її підозрюють, що вона входила до «групу Шайтанова».

Нагадаємо, генерал СБУ Валерій Шайтанов був викритий контррозвідкою та затриманий 14 квітня 2020 року за здійснення розвідувальної й терористичної діяльності в інтересах ФСБ РФ на шкоду державній безпеці України. 15 квітня цього року Шевченківським районним судом міста м. Києва йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. 

Залишити відповідь