СБУ викрила групу шахраїв, які оформлювали онлайн-кредити на громадян

СБУ викрила організоване угруповання, учасники якого оформлювали онлайн-кредити на громадян без їх відома.

«До складу угруповання входило дев’ятеро мешканців Дніпропетровщини. Найнятий ними «персонал» кол-центру телефонував громадянам нібито від імені мобільних операторів і «випитував» персональні дані для несанкціонованого випуску дублікатів сім-карток. Отримавши інформацію, зловмисники через Інтернет оформлювали на ці реквізити так звані «швидкі» кредити та привласнювали гроші»,–йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Зазначаєттся, що за період «роботи» зловмисники встигли взяти кредити від імені кількох сотень громадян на суми від 2 до 10 тисяч гривень.

Правоохоронці провели 10 обшуків за місцем роботи підпільного кол-центру в Кривому Розі та за місцями проживання фігурантів. Видучили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності та незаконно виготовлені дублікати сім-карток мобільних операторів.

Двох активних учасників групи затримано.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до оборудки.

Залишити відповідь