СБУ викрила чат в Telegram, де торгують особистою інформацією

Слідчим управління ГУ СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування за ознаками ч.1, ч.2 ст.368 КК щодо можливого отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 21 травня.

Дані до ЄРДР внесено 7 травня 2019 року. Процесуальне керівництво у справі здійснюється Головною військовою прокуратурою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з використанням програми Telegram Messenger створено публічний чат «ТеньУкраина», який має адресу: t.me/Black_Ukraine.

В описі вказаної групи йдеться, що вона створена з метою надання стороннім особам за грошову винагороду конфіденційної інформації, що міститься в базах даних та реєстрах, зокрема, щодо повних анкетних даних осіб, дати їх народження, реєстраційних номерів облікових карток платників податків (індивідуальних податкових номерів), прав на рухоме та нерухоме майно, номерів мобільних телефонів тощо.

Під час огляду чату виявлено скріншот, відповідно до якого невідома особа для адміністратора групи «@s_garant» переказує 6 750 грн. на картковий рахунок у Приватбанку.

Суд надав прокурорам тимчасовий доступ до інформації банку про рахунок, на який випущено банківську картку, відомостей про надходження і списання коштів, документів, які подавалися для відкриття рахунку та ін.

Залишити відповідь