СБУ та МВС закликають ЦВК зняти з виборів фальшивого кандидата Д.Торнера, який переховується від міжнародного правосуддя

Тимчасово виконуючий обов’язки Голови СБУ Іван Баканов і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернулися до голови ЦВК Тетяни Сліпачук з інформацією щодо кандидата у народні депутати від списку політичної партії «Опозиційний блок – За життя» Дмитра Торнера, який є фігурантом низки кримінальних проваджень і сфальсифікував відомості про себе.

За матеріалами зібраними СБУ і МВС, Головним слідчим управлінням Національної поліції 19 липня 2019 року відкрито два кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358 «Використання підроблених документів» та ч. 1 ст. 332-2 «Незаконний перетин державного кордону» Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що особа, яка на даний час представляється Дмитром Григоровичем Торнером, 1980 року народження, починаючи з 2007 року на підставі підроблених документів отримала 5 паспортів громадянина України на різні прізвища та з різними анкетними даними, а також 4 паспорти громадянина України для виїзду за кордон, з якими здійснювала незаконний перетин державного кордону.

Відповідно до наявної інформації Дмитро Торнер, фактично є громадянином Республіки Молдова Некрасовим Дмитром Григоровичем, 28.08.1980 року народження, який перебував у розшуку правоохоронних органів цієї країни за вчинення злочину, передбаченого ст. 317 (Втеча з місць ув’язнення) КК Республіки Молдови.

18 липня 2019 року за результатами перевірки Державної міграційної служби України законності процедури оформлення вищевказаних паспортних документів усі зазначені паспорти громадянин України визнано недійсними та такими, що підлягають вилученню та знищенню.

Відтак Некрасов Дмитро Григорович, маючи кримінальне минуле, змінив своє справжнє прізвище з метою уникнення кримінальної відповідальності та створення позитивного іміджу на території України, як чесної та добропорядної людини.

На форумі «Української Правди» міститься цікава інформація :

«Цього талановитого хлопця майже не знає Гугл. Він присутній в пабліках дружини-інстаграмерки лише у вигляді руки в кадрі. (https://www.instagram.com/p/BuM8UncAGJt/?igshid=uwntukp26d0q) Його фотографію вдається знайти, лише знявши скрін з випадкового відео в тому ж Інстаграмі дружини, та й то – в темряві і в профіль.(https://www.instagram.com/p/BpM_mPknTKP/…)

Отож, знайомтеся: кандидат від ЗаЖопи, найфартовіший син лейтенанта Шмідта та потенційний герой сіквела «Спіймай мене, якщо зможеш» Дмітрій Торнер. Він же – Дмитро Мальченко, Некрасов, Грозний та Соколовський. Володар 5-ти прізвищ, 2-х дружин (не разом, а по черзі) та 5-ти паспортів (молдовський, австрійський, російський та два українських). Посада – начальник аналітичного відділу ТОВ Хім-трейд, яке належить кіпрському офшору олігарха Фірташа (офіс зареєстрований в Парусі). А тепер, почнемо з початку.

Народився нинішній кандидат в депутати Дмитро з прізвищем Некрасов, у 1980 році, в Кишиневі. У 2003 р. – засуджений у Молдові за розкрадання в особливо великих розмірах, шахрайство і купівлю-транспортування наркотиків. Отримавши за всі ці подвиги 11 років тюрми, у 2004 р. тікає з колонії та біжить з Молдови в Україну. Оголошений в розшук у Молдові, опиняється в Одесі, а потім – в Києві. У 2007 р. бере собі дівоче прізвище матері, купує на нього паспорт і стає уродженцем Кіровоградської області Дмитром Мальченком. Того ж року одружується з гр. Ольгою Грозною та бере її прізвище, ставши Дмитром Грозним.

У 2010 р. Дмитро розлучається з Грозною, залишивши собі її прізвище. Тоді ж імітує власну смерть, внаслідок чого Молдова припиняє його розшук. У 2013 р. розшук поновлюється, бо молдовські правоохоронці відчувають щось неладне. Цього ж року фігурант виїжджає з України до РФ з киянкою та учасницею конкурсу краси «Міс Донбас Open-2011» Ольгою Соколовською, одружується з нею і стає росіянином Дмитром Соколовським.

У 2014 р., як громадянин РФ, виїжджає з Соколовською в Австрію. У 2015 р. десь на теренах Австрії знайомиться з «фірташами» й отримує паспорт на прізвище Торнер. Разом з Дмитром прізвище Торнер отримує його дружина Ольга, яка перемагає на конкурсі «Місіс Всесвіт -2016» в Австрії, потім працює телеведучою на NewsOne, а нині – на фірташівському Інтері.

Весь цей час Дмитро проходить по українських базах з прізвищем Грозний, але в травні 2019 р. отримує новий паспорт, і з тих пір остаточно стає Торнером Дмітрієм Григоровичем, 1980 р.н. І це при тому, що станом на цей травень він вже звідкись має ще один паспорт на прізвище Торнер, але там він Дмитро Георгієвич, 1982 р.н. Водночас, у ЦВК подається з останнім паспортом від травня 2019 р.

За роки перебування в Україні кандидат Дмитро встиг попрацювати «талановитим економістом» в Держкомрезерві, гендиректором ДП Укрспецавтобаза, а у 2010 році навіть був призначений радником… голови пенітенціарної служби. Але найсмішніше інше: талановитий кандидат так чисто позамітав сліди, що в базі розшуку Інтерполу його нині нема (можливо через закінчення терміну давності злочинів).».

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває.
Іван Баканов та Арсен Аваков закликають ЦВК на підставі наданої інформації терміново прийняти відповідне рішення передбачене чинним законодавством України.

Залишити відповідь