СБУ розслідує, як працівники поліції вмонтували суддям в стелі приховані камери

ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях розслідує справу про незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації і втручання в діяльність судових органів.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу суду від 27 червня.

Рік тому у трьох  службових кабінетах Жовтневого районного суду м. Маріуполь над стелею із гіпсокартону були виявлені відокамери, мікрофони, відеореєстратор,  Wi-Fi точка доступу та ін.

Слідчі СБУ припускають, що невстановлена особа з метою перешкодити виконанню суддями Жовтневого суду Маріуполя Музикою О.М., Папаценко П.І., Ікорською Є.С. та Кір’яковою Н.П. службових обов’язків або добитися винесення неправосудного рішення, використовуючи спеціальні технічні заходи, втрутилася в діяльність цих суддів.

Згодом з’ясувалося, що 13 лютого 2018 апеляційний суд Запорізької області надавав дозвіл на проведення оперативно-розшукових заходів працівникам Управління захисту економіки Нацполіції в Донецькій області. Клопотання і ухвали суду були долучені до оперативно-розшукової справи та знищені, на підставі п. 7 ч. 1 ст. 9-2 ЗУ «Про оперативно-розшукову діяльність» – не встановлено даних, що вказують на ознаки злочину.

Слідчий СБУ попросив надати тимчасовий доступ до цих клопотань і ухвал у відділі режимно-секретної роботи Запорізького апеляційного суду. Так слідчий хоче перевірити законність оперативно-розшукових заходів, які проводились у кабінетах суддів.

Клопотання про тимчасовий доступ розглядав слідчий суддя того-таки Жовтневого суду Маріуполя і в його задоволенні відмовив. Суддя вирішив, що воно не достатньо обґрунтоване.

Залишити відповідь