Розбійників, яких у Києві КОРД затримував зі стріляниною та погонею через пограбуваня підприємця на 5 млн грн, судитимуть

Гучна справа розбійників, котрі в Києві відібрали у підприємця 5 млн гривень, скерована до суду.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох уродженців Грузії за фактом розбійного нападу, вчиненого із погрозою застосування гранати у центрі Києва (ч. 4 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 КК України)»,–йдеться у повідомленеі.

Встановлено, що у жовтні 2020 року на бульварі Лесі Українки підозрювані вчинили напад на підприємця, який обмінював валюту. Погрожуючи потерпілому гранатою, зловмисники заволоділи грошовими коштами у сумі понад 5 млн гривень, після чого втекли з місця злочину на автомобілі. Під час втечі нападники протаранили декілька транспортних засобів та неодноразово створювали аварійну ситуацію на дорозі.

За результатами спецоперації, проведеної співробітниками Нацполіції України, автомобіль втікачів вдалося заблокувати на вулиці Хрещатик, а самих нападників затримати.

Ними виявилися двоє громадян України, уродженці Грузії, раніше судимі за аналогічні злочини.

Наразі обвинувальний акт відносно розбійників скеровано до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Підозрювані перебувають під вартою, без права внесення застави.

Залишити відповідь