Різанина в «Трьох баранчиках» Одеси: суд відмовив у взятті під варту положенця від злодія в законі «Гулі»

Приморський районний суд Одеси відмовив у задоволенні клопотання про взяття під варту 38-річного уродженця Агдамського району, громадянина Азербайджану Джавида Ісмайлова – кримінального авторитета на прізвисько “Джавид”, що вважається одним з претендентів на статус “положенця” за Південною Пальмірою від так званого “злодія в законі” Надира Саліфова (“Гулі”). Відповідне рішення щодо чергового учасника сутички етнічних угруповань, яка відбулася на Французькому бульварі Одеси 16 червня 2020 року на терасі ресторану “Три баранчика” ухвалив слідчий суддя Дмитро Осіік.

Про це повідомляє видання Dетектив-Info.

З його тексту випливає: Ісмайлову, що під час скандальної “розбірки” двох азербайджанських угруповань (з повним складом учасників цього двобою можна ознайомитися в розслідуванні “Ягнята по-бакинськи”) витягнув ножа та наніс декілька ударів рукояткою по тулубу та голові опоненту, інкримінується злісне хуліганство (ч.4 ст.296 КК України).

Слідча клопотала про взяття достойника за ґрати, втім як і у випадку інших статусних учасників сутички в “Трьох баранчиках” (кримінального авторитета Еміля Халілова на прізвисько “Еміль Варшавський” та Елміна Рустамова) на підтримку підозрюваного виступила “Одеська обласна організація Об’єднаного Конгресу азербайджанців України”. Тут надали позитивну характеристику Ісмайлову, мовляв він займається волонтерською діяльністю.

З урахуванням цього факту, а також сталих соціальних зв’язків та стану здоров’я чоловіка, суддя Осіік ухвалив рішення про застосування до уродженця Агдамського району нічного домашнього арешту, заборонивши йому покидати домівку з 22:00 до 07:00.

Згідно відомостям порталу “Судова влада”, такий вердикт було оскаржено в апеляційній інстанції. У вівторок, 11 серпня 2020 року, відбувся автоматичний розподіл справи, однак на момент підготовки цього матеріалу час розгляду провадження стосовно “Джавида” ще не був визначений.

Вважається, що під час бійки в “Трьох баранчиках” саме Ісмайлов (разом з іншим “положенцем” від “Гулі” – Емілем Халіловим) безпосередньо керував діями своїх співвітчизників.

Втім, різанина на Французькому бульварі – далеко не перший випадок, коли кримінальний авторитет “Джавид” опиняється в епіцентрі гучних розбірок та з’ясування стосунків на Одещині.

Зокрема, восени 2013 року цього випускника Одеського інституту інженерів морського флоту міліція оголосила в розшук в справі про умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.121 КК України) громадянину Осікову.

(Фото Джавида Ісмайлова зразка 2013 року)

Останнього колишній професійний боєць Ісмайлов нещадно відгамселив після сварки в ніч на 5 квітня 2013 року біля одеського бару “Південний ПАБ”. Невдовзі азербайджанця було взято під варту та етаповано до СІЗО Харкова. Відтоді його справою почали опікуватися правоохоронці з першої столиці України, які паралельно з’ясовували можливу причетність/обізнаність Джавида обставинами моторошної історії жахливого вбивства родини судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофімова. Служителя Феміди разом з дружиною, сином та невісткою 15 грудня 2012 року у власній квартирі зловмисники позбавили життя, після чого – відрізали голови жертв та забрали відтяті частини тіл із собою.

Розслідування вбивства родини Трофімова триває й понині без офіційного проголошення підозрюваних. Що ж стосується Джавида Ісмайлова, то навесні 2014 року він опинився на волі. Авторитет уклав мирову з відлупцьованим ним Осіковим, а кваліфікація дій азербайджанця була суттєво пом’якшена.

Як наслідок, 27 червня 2014 року суддя Київського районного суду Одеси Юлія Федулеєва затвердила відповідну угоду, призначивши Ісмайлову покарання за нанесення тяжких тілесних ушкоджень з необережності (ч.1 ст.128 КК України) у вигляді 240 годин громадських робот.

Вже наступного року “Джавид” вкотре потрапив “на олівець” силовиків, коли став дійовою особою скандального перерозподілу сфер впливу між учасниками злочинних угруповань на Одещині. Йдеться про інцидент 7 листопада 2015 року в кафе “Вдали от жен” в Татарбунарах, де зі зброєю в руках з’ясовували стосунки азербайджанське угруповання Тахіра Талихшанова та група ізмаїльського кримінального авторитета Сергія Панкратова на прізвисько “Панкрат”.

За наслідками стрілянини тоді загинуло двоє чоловіків – офіційне обвинувачення у їх вбивстві було висунуто “Панкрату”, справа якого й досі слухається в суді. Що ж стосується оцінки дій опонентів достойника (зокрема й Ісмайлова), то будь-яких суттєвих зрушень у відповідному кримінальному провадженні, не кажучи вже про оголошення підозр фігурантам, так і не відбулося.

Залишити відповідь