Рівненський поліціянт, який зі священиком продавали патрульному керівну посаду в органах за $100 тисяч, відбувся випробувальним терміном 1 рік

Рівненський районний суд виніс вирок інспектору черговому Вадиму Полапу, який за 100 тис. доларів обіцяв патрульному влаштувати його на посаду керівника Сарненської поліції.

Про це інформує 368.media.

Поліцейський разом зі спільником пропонували за гроші і інші посади в структурах поліції. За керівну посаду у відомстві просили 500 тис. доларів, а за посади керівників підрозділів – від 50 до 100 тис. доларів.

Посаду керівника Сарненської поліції ділки запропонували ще в жовтні 2020 року. Під час телефонних розмов в період з 10 по 29 жовтня обвинувачені дзвонили потерпілому і наполягали на зустрічі з ним. Згодом під час однієї з таких зустрічей потерпілому запропонували оплатити частину грошових коштів в сумі 25 тисяч доларів. Обвинувачені просили прискорити процес передачі коштів.

Потерпілий погодився зустрітися з ними 6 листопада і передати їм 21,4 тис. доларів. Під час передачі грошей біля ТЦ «Арена» обох зловмисників затримали.



У рішенні суду зазначається, що ще в січні Вадим Полапа уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Під час суду він визнав свою вину і просив затвердити угоду. Потерпілий із запропонованим видом покарання обвинуваченому погодився.

Обвинуваченого визнали винним за статтею «шахрайство» і призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з випробувальним терміном один рік.

Щодо спільника Вадима Полапи, священика Тараса Волянюка, суд триває.

Тарас Волянюк
Залишити відповідь