Рівненському патрульному, який з власного травмату стріляв у велосипедиста через відмову зупинитися, повідомили про підозру

Вночі 10 серпня 2020 року правоохоронець усно пред’явив вимогу велосипедисту, який рухався однією із вулиць міста Рівного, зупинитися. Після відмови громадянина, поліцейський розпочав переслідування, у ході якого без попередження двічі вистрілив у потерпілого гумовими патронами. Через дії правоохоронця велосипедист отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику командира роти батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області. Поліцейський підозрюється у перевищенні службових повноважень, а саме умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, які супроводжувалися насильством, застосуванням спеціального засобу, за відсутності ознак катування, а також умисному заподіянні тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент його заподіяння (ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 121 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь