Рівненського поліцейського, який за 200 доларів щомісячно обіцяв не помічати нелегальний алкоголь, суд покарав лише штрафом

Суд призначив покарання за хабарництво колишньому заступнику начальника ВП № 3 Рівненського райуправління поліції.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок Острозького суду Рівненської області від 2 червня.

Обвинувачений раніше працював старшим інспектором сектору реагування патрульної поліції в Острогу і відділі Рівненського райуправління, а згодом став заступником начальника відділу поліції.

За матеріалами справи, 23 грудня 2020 року у місті Острог правоохоронець в усній формі висунув громадянину вимогу передачі по 200 доларів щомісячно за невжиття заходів за фактами транспортування ним алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Імовірно, йшлося про незаконну виготовлену продукцію, що не має акцизних марок.

21 січня у лісовому масиві села Оженин Рівненського району поліцейський одержав неправомірну вигоду в розмірі 200 доларів.

Наступні три рази обвинувачений отримував гроші на автомобільній стоянці поруч з адмінбудівлею приміщенням відділку поліції в Острогу. Це відбувалося 3 березня, 1 і 24 квітня – двічі по 200 доларів і ще 150 доларів.

До суду надійшла угода про визнання винуватості.  Обставинами, які пом’якшують покарання, є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів.

Чоловіка оштрафували на 42 500 гривень і заборонили на 2 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади та здійсненням правоохоронної діяльності.

Залишити відповідь