Рекет по-вінницьки: угрупування хотіло «віджати» бізнес у підприємця

5 листопада у Вінниці поліція затримала учасників  злочинного угруповання, які намагалися погрозами та залякуванням відібрати бізнес у підприємця.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників  в момент, коли вони у нотаріуса розпочали процес переоформлення  права власності на підприємство.

«Попереднім слідством встановлено, що члени угруповання вимагали у  бізнесмена значну суму коштів, систематично погрожуючи  насильством, залякували членів його сім’ї.  Будучи впевненими у безкарності своїх дій, зловмисники намагалися відібрати бізнес потерпілого. Вони пригрозили розправитися з ним та його рідними, якщо він не передасть право власності на підприємство їх представнику. Чоловік звернувся за допомогою до поліції, адже боявся за своє життя та своїх рідних»,–йдеться у повідомленні. 

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка,   серед затриманих – троє членів стійкого злочинного угруповання, яке впродовж тривалого часу займалося вимаганням та привласненням коштів у підприємців шляхом  насильства та залякування родин потерпілих розправою і знищенням майна, “вибиванням” неіснуючих боргів.

– Хочу звернутися до мешканців нашої області, зокрема, підприємців, які стикнулися з вимаганнями у них коштів чи спробами заволодіння майном – не боятися і звертатися в поліцію. У нас достатньо можливостей, щоб протидіяти криміналітету, якому ми оголосили війну.  І кожен, хто порушить закон  – нестиме відповідальність,  – зазначив керівник поліції області.

У зловмисників слідчими вилучено три автомобіля, на яких вони  пересувалися,  – «Хонда», «Інфініті» та «Сан Йонг».

Четверо  осіб затримані в процесуальному порядку, слідчими готуються матеріали для оголошення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.  Троє з них є  підсудними за вчинення хуліганства та викрадення  майна.

Тривають слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.189 КК України – вимагання групою осіб. Такий злочин карається ув’язненням терміном до 7 років.

Залишити відповідь