П‘яний водій, який на Львівщині тікав від патрульних, скоїв ДТП та стріляв з рушниці у копів, отримав умовний термін (ВІДЕО,ФОТО)

Мешканцю Яворівщини 30-річному Василю Гулі, який у березні цього року п‘яним тікав від патрульних, скоїв ДТП та стріляв у поліцейських у полі біля села Запитів, дали умовний термін.

Як передає Police Control Ukraine, про це повідомила у Facebook журналіст Віка Балицька.

На автодорозі Київ — Чоп, біля населеного пункту Запитів, патрульні помітили водія «Chevrolet», який порушив ПДР. Керманич проїхав залізничний переїзд на забороняючий сигнал світлофора. Патрульні дали вказівку про зупинку, однак чоловік її проігнорував та пришвидшився. Розпочалось переслідування.

«Під час спроби втечі водій неодноразово порушував ПДР, зокрема стоїв ДТП. Керманич наїхав на огорожу зупинки громадського транспорту, однак і це його не зупинило й він продовжив рух. У населеному пункті Запитів утікач заїхав у поле, де застряг й вже не зміг продовжити рух»,–розповіли тоді в поліції.

Він вийшов з автомобіля, взявши із собою мисливську рушницю, пляшку коньяку та продовжив утікати. Згодом здійснив три вистріли: один раз — вгору і двічі — в напрямку патрульних: І.Фока, Р.Зворського та І.Ляховича.

Поліцейські використали табельну вогнепальну зброю аби зупинити озброєного чоловіка. Утікача затримали. У керманича виявили ознаки алкогольного сп’яніння.

Суд тривав з квітня. 10 вересня колегія суддів Кам’янка-Бузького суду під головуванням М.Самсіна зачитала вирок.
Гулу визнали винним у скоєнні 3-х злочинів: незаконному носінні холодної зброї (кастету) (ч.2 ст. 262 ККУ), незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні бурштину (ч.1 ст.240-1 ККУ). А от вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронного органу у звязку з виконанням ними службових обовязків (ст. 348 ККУ) судді перекваліфікували на ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). У сукупності чоловіку дали 3 роки. І звільнили від відбування покарнання з іспитовим терміном 2 роки.

«Суд обгрунтував своє рішення тим, що не було обєктивно доведено, що Гула стріляв в патрульних. Начебто всі три вистріли були здійснені у повітря. І його намір вбити поліцейских теж не довдений, адже вони неушкоджені. А те що обвинувачуваний раніше не судимий та позитивно характеризується за місцем проживання – власне і є підстваою звільнити його від видбування покарання»,–повідомляє журналістка.

Вона також навела декілька цитат з вироку:

«а тому при наявності в нього умислу на позбавлення життя працівників поліції міг безперешкодно реалізувати такий шлях вистрілом у них . Натомість працівникам поліції не було завдано жодних тілесних ушкоджень чи поранень від вистрілу рушниці яка була в руках Гули»

«об’єктивно вистановити у яку сторону здійснював вистріли обвинувачуваний суду не видається можливим. Оскільки постраждалі стверджують, що такі постріли були спрямовані у їх стоону. А обвинувачуваний розказує, що здійснював постріл вгору. Свідок Ковч не міг ствердно відповісти також про напрямок стрільби обвинуваченого»

«Гула здійснив два постріли в напрямку трьох інспекторів поліції чим вчинив замах не вбивство тьох працівників правоохоронниого органу. Таке твердження колегія суддів оцінює критично оскільки вважає, що вчиняючи замах на вбивство трьох осіб здійснення двох пострілів є недостатньо. Що в свою чергу додатково вказує на відсутність у Гули умислу на протиправне заподіяння смерті»

Журналістка відзначила, що суд враховував «хорошу» репутацію обвинуваченого. Вона під час зйомки сюжету отримала інформацію про адміністратині правопорушення підсудного та навела лише частину із них. Його оформляли:

  • 27.12.2020 – 130-та, відмовився від освідчення, (згодом взято на поруки ТЗоВ «Генос»). Тоді ж – керування без документів.
  • 17.02.2021 – порушення правил проїзду перехресть.
  • 07.03.2021 – перевищення швидкості.
  • 03.03.2021 – перевищення швидкості.
  • 08.12.2020 – пошкодження іншого т-з і залишення місця ДТП.
  • 09.03.2020 – 130-та, проїзд на заболронний сигнал на ж-д переїзді, пошкодження т-з, втеча з місця ДТП.
  • 17.06.2016 – опір працівникам поліції…
Залишити відповідь