Псевдоативіста, який стріляв у комбайнера на Харківщині, захищає адвокат, котрий сам стріляв в авто на дорозі, а на засіданнях його підтримує очільник одіозної ГО «Ми Харків‘яни». Що відомо про керівника ГО Руслана Єрьоменко?

Police Control Ukraine продовжує викривати псевдоактивістів та показувати їх справжню діяльність. Раніше ми повідомляли про псевдоактивістів одіозної ГО «Потон» та їхзлочинну діяльність. Потім про псевдоактивіста одіозної ГО «Ми Харків‘яни» Олексія Полікашова. Тепер настала черга розповісти про очільника ГО «Ми Харків’яни» Єрьоменко Руслана та розпочате відповідними псевдоактивістами агрорейдерство.

В липні 2020 року Єрьоменко Руслан та Полікашов Олексій, розуміючи прибутковість агрогалузі, почали здійснювати напади на аграріїв Харківської області. Псевдоактивісти підшукують агропідприємства зі спірними питаннями, «кошмарят» аграріїв та здійснюють вимагання грошових коштів. Так, вищевказані псевдоактивісти здійснили напад на аграріїв Лозівського району (в результаті чого відносно Єрьоменко та Полікашова є зареєстроване кримінальне провадження). 

Як Police Control Ukraine повідомило проінформоване джерело, псевдоактивісти напали на аграріїв, які були під «захистом» лідера однієї з кримінальних угруповань області Григорія Ісакова (за іншими даними Георгій) на прізвисько «Жора» (отримав поранення під час резонансної перестрілки на вул. Клочківській у жовтні 2019 року). Після цього нападу псевдоактивістів по всьому Харкову шукали люди «Жори».

Надалі группа осіб на чолі з Єрьоменко та Полікашовим здійснила напад на аграріїв в селі Черкаськіа Лозова. Самі очільники ГО «Ми Харків‘яни», зокрема керівник – Єрьоменко та співзасновник Полікашов , знаючи про раніше зареєстроване кримінальне провадження за напад на аграріїв в місті Лозова, вирішили не бути безпосередньо присутні під час нападу селі Черкаська Лозова. Тому вони й відправили на поле свій «силовий блок».

30 липня липня цього року біля села Черкаська Лозова під час збору врожаю пшениці комбайном на підставі цивільно-правової угоди, 24-річний чоловік з вогнепальною зброєю погрожував комбайнеру та його помічнику, а потім стріляв у комбайн. Цим злочинцем виявися раніше судимий Мунтян Руслан Костянтинович– «силовий» блок ГО «Ми Харків‘яни». Поплічники Мунтяна (Халізєв Антон та Ситніков Олександр, які наразі теж силовим блоком одіозної ГО «Ми Харків‘яни»), ще й на «Audi А6 WW» допомогали йому – блокували комбайн, через що комбайнеру довелось зробити екстрену зупинку.

Мунтяна затримали правоохоронці, знайшли пістолет, який він викинув у полі, та відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 ККУ(хуліганство із застосуванням зброї) та ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання). Ще й гроші вимагали з аграріїв.

Руслан Мунтян
Антон Халізєв

Мунтяну повідомили про підозру та суд обрав запобіжний захід –цілодобовий дамашній арешт.  

В суді Мунтян надав пояснення, що він, нібито, охороняв поле згідно договору, помітив комбайн, наказав зупинитись та, нібито, що це комбайнер з помічником погрожували йому пістолетами.

На своїй сторінці у Facebook Олексій Полікашов виклав відео, на якому повідомляє, що, нібито, один із власників цього поля намагався піймати комбайн, який збирає врожай на його полі. Полікашов няких подробиць нападу і застосування зброї не повідомляє, а лише красиво подає картинку та не повідомляє, що нападник, це один із учасників ГО «Ми Харків‘яни». Мунтян аж ніяк не володіє полем.

🔥Борисенко🔥 Спартак зам прокурора Дергачевского района крышует незаконные посевы и сбор урожая!!!#країна #Харків

Posted by Alexey Polikashov on Friday, July 31, 2020

ДовідковоМунтян Руслан Костянтинович –25 років. Перебував у розшуку з 8 по 25 липня 2019 року . Засуджений вироком Ленінського районного суду міста Харкова від 8 квітня 2020 року до одного року іспитового строку, за статтею ч.1 ст.296, ч.2 ст. 345 КК України (хуліганство та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків).

З вироку суду вбачається, що Мунтян перебував на проїжджій частині однієї з вулиць міста, не пропустив по дорозі автомобіль «Samand», коли водій зупинив авто, аби не скоїти наїзд та уникнути ДТП, Мунтян накинувся на капот та відірвав лівій двірник лобового скла. Потім Мунтян почав спускати колеса на авто, йому намагався завадити ймовірно перехожий, але Мунтян «задув» його газовим балончиком. Коли водій намагався викликати поліцію, Мунтян з лайкою задув й водія авто (він отримав хімічний опік обох очей). Надалі Мунтян взяв цеглу з землі та пошкодив бампер автомобілю. На виклик про ДТП без потерпілих прибули патрульні, з‘ясували про хулаганські дії Мунтяна, попрохали в нього документи, але Мунтян не зупинився та продовжив ображати й патрульних, а потім схопив одного з копів за верхній формений одяг та повалив на землю. 

Наразі прокурором по справі подано апеляційну скаргу на мягкість вироку, судове засідання призначене на 12 листопада 2020 року. Також 10 грудня 2020 року Мунтяна було позбавлено права керувати транспортним засобом за ч.1 ст.130 КУпАП.

У справі про агрорейдерство прокурором було подано апеляційну скаргу та Харківським апеляційним судом відносно Руслана Мунтяна обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 вересня. А вже 25 вересня Дергачівський районний суд мав продовжити запобіжний захід. Але суд знову обрав домашній арешт. 

В редакцію Police Control Ukraine потрапили фото з цього засідання – на підтримку Мунтяна прийшов Єрьоменко Руслан. Як повідомляють очевидці, йому дуже не сподобались камери, які зафіксували його присутність на зазначеному засіданні. Відповідно це є додатковим підтвердженням їх плідної співпраці.

Разом з цим, є й «вишенька на торті» – адвокати, які захищають Мунтяна, як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, це Мельник Іван та Муха Андрій. Той самий Муха, який сам працював у прокуратурі, але в 2014 році був звільнений за підробку документів. А у 2017 році він стріляв (зробив 4 постріли) по машині з травматичного пістолета «Форт-12» в смт. Мала Данилівка. В автівці знаходився чоловік з дружиною і маленькою дитиною. Наразі адвокат Андрій Муха обвинувачений у справі хуліганства із застосуванням зброї (ч. 4 ст. 296 ККУ). Справа слухається в суді.

Андрій Муха

Єрьоменко Руслан Талехович очільник ГО «Ми Харків’яни»

Руслан Єрьоменко

Неодноразово судимий за наркотики та крадіжки. Однією з судимостей є нанесення тяжких тілесних ушкоджень людині ножем в спину. Останнє покарання відбував на 25-й зоні. На тюремному жаргоні був «козлом», серед осіб з якими відбував покарання авторитетом та повагою не користується. Єрьоменко достроково звільнений 2 грудня 2015 року. Судимість була достроково знята на початку 2019 року Київським районним судом міста Харкова. 

Після звільнення з 25-ї зони, створив ГО, яка займалась тим що здійснювався психологічний тиск на керівництво місць позбавлення волі Харківської області – під виглядом журналіста отримував доступ в колонії, і дестабілізовував і розхитував оперативно-режимну обстановку в місцях позбавлення волі.

На цьому відео Єрьоменко Руслан краде гроші з жіночої сумки.

Єрьоменко підтримує дружні стосунки, товаришуює  з дитинства із Старуком Олександром Леонідовичем (в кримінальних кругах відомий як «СС», колишній «смотрящий» за СІЗО). Підтримує зв’язки з рядом осіб, які знаходяться в місцях позбавлення волі. 

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, приблизно у 2016-2017 роках була відкрита справа відносно Єрьоменко, коли він представлявся працівником СБУ та за гроші пропонував вирішення тих, чи інших питань. В одного чоловіка за вирішення «питання» він прохав $7 тис.. Чоловік спочатку заплатив Єрьоменко $2 тис., але зрозумівши, що питання ніхто не вирішив, поскаржився до прокуратури Харківської області. Правоохоронці розпочали розслідування та довгий час ніхто не міг зрозуміти, який це працівник СБУ. І поки не виявилось, що це Єрьоменко, який призначав зустрічі біля прийомної громадян СБУ в Харківській області. Призначивши таку зустріч і з цим заявником, Єрьоменко отримав другий транш – позначені оперативними працівниками $5 тис., після чого його затримали. З невідомих причин надалі відповідне кримінальне провадження закрили.

Після того, як до підприємців приходять всі ці псевдоактивісти ГО «ПС «Накипіло» та ГО «Ми Харків’яни», підприємцям у месенджери надходять повідомлення про те, що або їх діяльність «закриють» та будуть перешкоджати їх роботі, або ті повинні перевести грошові кошти на електронний гаманець. Після цього йдуть погрози що їх будуть «кошмарити».

Із нещодавніх прикладів злочинної діяльності псевдоактивістів ГО «Ми Харків’яни» – це проникнення 25-26 червня цього року до підприємства ТОВ «Слобожанськам’ясопереробна компанія» у м. Люботинта подальше його блокування. Про відповідний напад на підприємство читайте у минулій статті.

​Вказана злочинна організація має велику кількість учасників, що вчиняють протиправні дії на території всієї Харківської області та мають стилі зв’язки з представниками місцевої поліції. Джерело у правоохоронних органах повідомляє, що сам Єрьоменко є «агентом» начальника відділу УСР в Харківській області Горбунова Валерія Анатолійовича. ЗМІ неодноразово писали про статки поліціянта.

Читайте такожначальник відділу УСР Харківщини викрав речові докази на місцівбивства кримінального авторитета «Торта» та причетний до вбивства ?

Деякі оперативники поліції зливали Єрьоменко інформацію про певних підприємців, які працюють у районах області та які потенційно можна «кошмарити» за ті, чи інші порушення, а потім Єрьоменко разом із своїми псевдоактивістами здійснювали напади на підприємців.

На цьому фото разом із псевдоактивістами дільничний поліції Денис Чуніка

Всі ці активісти у месенджерах спокійнесенько обговорюють схеми «обилечивания» бізнесу.

На цьому відео з чатів псевдоактивістів – ГО «Потон», «Накипіло» і «Ми Харків’яни», де вони відкрито обговорюють як наїхати на підприємство і потім вимагати з нього кошти.

«Мамонт» (він же Владислав Безрук) теж під час ефіру повідомив, що «Ми Харків’яни» кришують проституцію та наливайки.

Війна між самими псевдоактивістами

Наші джерела повідомляють, що нещодавно ГО «Ми Харків’яни» здійснили вже напад на наливайки «Чарка» дружини ексспівзасновника відповідної ГО Ряднова В’ячеслава. Відповідні відео були у соцмережах. Та після нападу, нібито, дружині Полікашова спалили автівку, але наші співрозмовники повідомляють, що підпал – справа рук Єрьоменко. Підпал авто був зроблен аби усі думали, що це Ряднов та ініші псевдоактивісти ГО «ПС «Накипіло».

Відповідну ГО створено для систематичного здійснення тяжких та особливо тяжких злочинів, таких як протидія законній господарськійдіяльності, напади на громадян, вимагання, незаконне поводження зі зброєю та інші. Кількість членів організації явно більша за 5 осіб, банда озброєна вогнепальною зброєю, яка активно застосовувалась при нападі на підприємства. Організація є внутрішньо та зовнішньо стійкою, що вказує на певну бездіяльність поліції під час вчинення нею злочинів, що в свою чергу свідчить про можливість злочинного зговору із правоохоронними органами та наявність тісних зв’язків з їх представниками та наявність тісних зв’язків всередині організації, про що свідчить взаємодопомога та злагодженість членів злочинної організації під час вчинення злочинів. Відповідні ознаки відповідають ознакам банди, передбаченим Постановою Пленуму Верховного суду України від 23.12.2005 N13 та ознакам злочинної організації, передбаченим ч. 4 ст. 28 КК України та відповідне діяння кваліфікується за ст. 257 КК України.

Залишити відповідь