При вимаганні 500 000 $ за виділення землі зловили чиновників і поліцейських Буковини

Співробітники Служби безпеки України викрили на вимаганні неправомірної вигоди у розмірі 500 тис. долларів США групу, до якої входили посадові особи органів місцевого самоврядування та поліції Буковини.

Оперативники спецслужби встановили, що депутат однієї з районних рад, виконуюча обов’язки сільського голови та двоє працівників поліції вимагали гроші у представника комерційної структури з Хмельниччини.

За неправомірну винагороду зловмисники обіцяли сприяти у виділенні підприємцю земельних ділянок під мисливські угіддя загальною площею близько 100 гектарів на адміністративній території однієї з ОТГ Путильського району Чернівецької області.

Правоохоронці затримали фігурантів провадження в одному з кафе Кам`янця-Подільського після одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі двісті тисяч доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст.28 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Залишити відповідь