Пропонував 100 тис.$ США детективу НАБУ: відомство підтвердило затримання директора ДП на Харківщині

НАБУ і САП затримали директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису на пропозиції 100 тисяч доларів хабара детективу НАБУ. За ці гроші Віктор Сиса хотів закрити справу про відчуження деревини «його» лісгоспом пов’язаним із собою фірмам.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«30 жовтня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили та затримали «на гарячому» директора одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, який запропонував та надав старшому детективу Національного бюро неправомірну вигоду в сумі 100 тис. доларів США.

Неправомірна вигода пропонувалася за вирішення питання про закриття кримінального провадження, яке пов’язане із протиправним відчуженням значних обсягів необлікованого майна державного підприємства у вигляді деревини та продажем лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольним йому приватним суб’єктам господарювання. 


Особу затримано відповідно до ст.208 КПК України. Наразі здійснюються невідкладні слідчі дії, вирішується питання про повідомлення особі про підозру. Попередня правова кваліфікація – ч.3 ст.369 КК України.»,–йдеться у повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, детиктиви НАБУ  розслідують можливезловживання службовим становищем директором державного підприємства «Гутянське лісове господарство» Віктором Сисой при відчуженні значних обсягів неврахованої деревини та продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольних йому фірм.

Залишити відповідь