Прокуратура розслідує повідомлення про катування в поліції Ужгорода

Прокуратурою Закарпатської області зареєстровано кримінальне провадження за повідомленням місцевих інтернет – видань про катування правоохоронцями двох мешканців м.Ужгорода у міськвідділі поліції.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Наразі, в рамках вказаного провадження перевіряється оприлюднена  інформація. За результатами досудового розслідування їй буде надана відповідна правова оцінка.

Попередня правова кваліфікація за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Про ймовірне катування у міськвідділку поліції повідомив на своїй сторінці правозахисник Олександр Пересоляк.

До нього звернувся один з потерпілих. Він розповів, що його разом з другом у відділку катували, «добуваючи» таким чином докази крадіжок. «Івану повезло менше, за його словами йому вибили зуби бітою та робили «ласточку» через що він втратив свідомість. Після цього прикували наручниками до батереї. Як сказав Ваня: він відкрив наручники і вискочив з 4 поверху міськвідділу, втік додому з одним наручником. У Івана порвана селезінка та сечовий міхур, переломи обох рук та зміщення тазу”, – йдеться у повідомленні.

Гестапо або Ужгородський відділ поліції Віталія Мацоли?До нас з Іван Іванович Данацко звернувся Ігор Гарматій, який…

Gepostet von Олександр Пересоляк am Montag, 16. September 2019

Досудове розслідування доручено здійснювати ТУ управлінню ДБР розташованому у м. Львові (юрисдикція якого поширюється на територію Закарпатської області).

Залишити відповідь