У Харкові працівники «Дорожньої служби» списали та привласнили асфальтобетон на 100 тис. грн

У межах боротьби з корупцією в органах муніципальної влади співробітники Служби безпеки України викрили керівників одного з комунальних підприємств Харкова на системних зловживаннях службовим становищем.

Оперативники спецслужби встановили, що керівники двох дорожньо-експлуатаційних філій міського комунального підприємства організували протиправну схему привласнення будівельних матеріалів, призначених для ремонту автомобільних шляхів Харкова. Із порушенням технологічних вимог комунальники штучно створювали надлишки асфальтобетону та інших дорожньо-будівельних матеріалів.

«Зекономлені» у такий спосіб матеріали посадовці реалізовували місцевим мешканцям. Крім того, зловмисники привласнювали кошти, отримані від незаконної здачі в оренду будівельної техніки, що перебуває на балансі підприємства.

Правоохоронці затримали зловмисників у середмісті Харкова під час отримання грошей за чергову партію «списаного» асфальтобетону.

У межах відкритого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували кілька фактів протиправної діяльності комунальників на суму понад 100 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення посадовцям про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Залишити відповідь