Працівників усіх територіальних управлінь протидії наркозлочинності чекає перевірка на поліграфі через корупцію

Департамент протидії наркозлочинності призначив службове розслідування щодо з’ясування всіх обставин за фактом корупційного правопорушення за участю працівника управління протидії наркозлочинності ГУНП в Дніпропетровській області. Про це повідомляє Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції.

Нагадаємо, що сьогодні вночі у Кривому Розі начальник одного з відділів управління протидії наркозлочинності вимагав 20 000 $ США. Було затримано працівника управління протидії наркозлочинності поліції ГУНП у Дніпропетровській області. Майора поліції підозрюють в тому, що він отримав неправомірну винагороду в сумі 10 тисяч доларів США за вирішення питання про непритягнення до кримінальної відповідальності збувача наркотиків.

Відомо, що 35-ти річний затриманий працює в правоохоронній системі з 2001-го року, а на займаній посаді – з жовтня.

У Департаменті повідомляють, що керівники підрозділів, де особовий склад допустить протиправні дії, нестимуть персональну відповідальність. Решту працівників очікує сувора перевірка з обовʼязковим проходженням поліграфа.

Також Департамент планує провести реформування обласних управлінь, де також буде здійснено перевірку на корупційні ризики, у тому числі на поліграфі, кандидатів на посади в службі.

Залишити відповідь